София, ул. Алабин №58

Заслужава ли си да си купим Google Pixel 3?

Новите телефони на Google – Pixel 3 и Pixel 3 XL – са пуснати в магазините от 18 октомври в САЩ, но съвсем скоро се очаква да пристигнат и в България. Ако планувате да си закупите Google телефон, има няколко неща, които трябва да знаете преди да го направите.
Има два телефона, Pixel 3 с 5.5-инчов дисплей и по-големият Pixel 3 XL с 6.3-инчов дисплей. Освен размера на екрана, устройствата са доста идентични по отношение на функциите.
Телефоните на Google не са перфектни, но са значително по-добри от Pixel 2 и Pixel 2 XL, които излязоха миналата година. Ето какво трябва да знаете.

Сравнение с Google Pixel 2/XL

 

Google поправи почти всички клиентски оплаквания за миналогодишните Pixel 2 и Pixel 2 XL. Те  се усещаха евтини и имаха дисплеи, които изглеждаха като „измити“, докато Google не предложи актуализация на софтуера, която поправи проблема. Pixel 3 и Pixel 3 XL подобряват дизайна през миналата година почти по всички критерии. Те изглеждат подобно, но имат много по-добри дисплеи, които са по-цветни и приятни за гледане, от миналогодишните екрани. Това означава, че снимките и приложенията изглеждат много по-ярки в наследника на Pixel 2.
Но Google поправя и други неща. Двете устройства са IP68 водоустойчиви, което означава, че могат да издържат до 30 минути под три метра вода. Истинско щастие е, че Google най-сетне добави тази функция, която имат и други телефони с Android.

Камерата


Камерата е невероятна и много забавна за използване. Google не използва две лещи, както Apple за портретни снимки, но резултатите са също толкова добри с Pixel. Google използва софтуер за мащабиране, а резултатите са впечатляващи.
Портретният режим, който замъглява фона около обект, е супер впечатляващ, понякога по-добър от iPhone XS Max. Цветовете изглеждат по-близки до реалните, но това се свежда до лични предпочитания.

Ето снимка, направена с Google Pixel 3:

Pixel 3 и Pixel 3 XL имат две предни камери. Едната е с широкоъгълен обектив, така че да можете да обхванете повече хора в селфи. 

Софтуерът

Google включва изключителен софтуер в Pixel 3 и Pixel 3 XL, които няма да откриете в повечето  телефони с Android. Android 9 Pie, най-новата версия на Android, е включена в двата модела и ще получавате най-новите версии за следващите три години.

Интересно е, че тази година Google прибавя няколко забавни нови функции. За жалост са актуални само за англоезичните страни и ние в България няма как да се възползваме от тях, но ето какво представляват:
Има „екран за повикване“, който можете да активирате, когато ви звъни непознат номер. Асистентът на Google ще отговори на повикването, вместо вас, и ще попита кой ви търси и защо. Google ще преобразува отговора в текст, който да виждате в реално време. Можете да маркирате обажданията като „спам“ и да зададете на Google да каже на човека да го добави в списък с „досадни“ повиквания.

Друга функция, която се очаква да дойде по-късно тази година, е подобна, и автоматично ще набира ресторанти в избрани градове, за да резервира място за вас.

Батерията и звукът

 

Животът на батерията е добър. Доста хора предпочитат да използват Pixel 3 XL, защото има по-голяма батерия и по-голям екран.
Има много други отлични характеристики на Pixel 3 и Pixel 3 XL. Предните стерео високоговорители са впечатляващо силни.

Недостатъци


Най-големият проблем е, че идват с 64GB или 128GB съхранение. Други производители на Android и Apple са преминали на 256GB и дори 512GB памет, което означава, че има много повече място за големи файлове и приложения. Не е чудно защо Google прави това. Това е компания с облачно съхранение, докато други производители на Android, като Samsung и LG, включват слот за microSD карти, така че можете да добавите още пространство, ако искате. Няма да е никак зле Google да направи това като опция.
Също така, Google не предлага опция за лицево разпознаване, което за някои хора, които са свикнали с него, би бил голям недостатък.

Как да станем лого дизайнери?

Как премина събитието „Как да стана специалист по киберсигурност“


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!