София, ул. Алабин №58

Facebook ще пуска платени реклами в Marketplace?

Facebook обяви днес, че тества възможността потребителите на Marketplace да популяризират публикуваните си обяви със своите близки и съседи. Всеки, който не е директно в Marketplace, ще види тези реклами като „спонсорирани“ публикации в своя newsfeed. Facebook твърди, че за момента наблюдава „малкия тест“ в САЩ, и няма планове за широко разпространение за момента. Потребителите ще могат да задават своя бюджет и да определят колко дълго искат кампанията им да продължи. Рекламите ще бъдат изтеглени веднага след продажбата на артикула.
Няма определена цена за реклама. Вместо това всички публикувани реклами се въвеждат в рекламния търг на Facebook, където те ще се разглеждат заедно с други реклами, опитващи се да насочват към едни и същи хора в една и съща област. Търгът не възнаграждава най-търсещия с реклама, а се опитва вместо това да разбере коя реклама доставя най-висока стойност както на потребителя, който се опитва да рекламира, така и на потенциалните клиенти.
Facebook пусна Marketplace през 2016 г. като отговор на своите потребители, които продават продукти чрез социалната мрежа, дори и без специално място за това. От стартирането разширеният пазар на компанията позволява на потребителите да продават своите коли, вещи, да наемат апартаменти и т.н.

Как да научим децата си да бъдат лидери

Как да започнете бизнес (за деца)

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!