София, ул. Алабин №58

Как да използваме Google Lens

Как да използваме Google Lens

Начинът, по който Google въвежда нови продукти или ремоделира съществуващите въз основа на изкуствен интелект (AI), е сигурен знак, че той иска да се позиционира като компания за търсене, основана на AI.

Какво е Google Lens

Google Lens е предимно софтуер за търсене, базирана на изображения. В съответствие с поредицата от стартирания на продукти, базирани на AI, най-новият продукт от Google е Google Lens – инструментът за визуално търсене. Когато кликнете върху дадена снимка и след това използвате опцията за Google lens, Google ще разкрие различни видове информация, свързана с нея. Точно сега Google Photo е новият дом за Google Lens, който след това би бил постепенно въведен и в други съществуващи продукти на Google.


Google Lens не само ви позволява да разберете информация за обектите в снимката или картинката, но също така може да изпълнява различни разширени функции. Например, ако насочите камерата към баркод, тя автоматично ще идентифицира свързания с нея продукт и ще представи информация и опции за закупуване на този продукт. Google Lens е налице както на Android, така и на iOS.

Ако все още не сте започнали да използвате Google Lens, тук ще намерите ръководство, което ще ви помогне да инсталирате и използвате тази функционалност.

Как да използвам Google Lens на Android устройство

  1. Имате нужда от актуализираната версия на Google Photo, за да се насладите на пълната й функционалност. Затова отворете Google Play Store и изтеглете най-новата версия на Google Photo или актуализирайте съществуващата си версия;
  2. Отворете приложението Google Photo на устройството си и изберете снимка;
  3. Сега трябва да докоснете иконата на Google Lens. Това ще отвори прозорец на екрана ви с всички възможни действия, свързани с изображението;
  4. Изберете желаната опция и натиснете върху нея. Сега ще можете да разгледате опцията на екрана си;
  5. Винаги можете да се върнете и да проверите дейностите, извършени с вашия Google Lens, в страницата „My activity“ на профила ви в Google. Можете също така да изтриете стари дейности, ако решите.

Как да използвам Google Lens на iOS устройство

  1. И тук имате нужда от актуализираната версия на Google Photo, за да се насладите на пълната й функционалност. Така че, отворете App Store и изтеглите най-новата версия на снимките в Google или актуализирайте съществуващата си версия.
  2. Отворете приложението Google Photo на устройството си и изберете снимка;
  3. Сега трябва да докоснете иконата на Google Lens. Това ще отвори прозорец на екрана ви с всички възможни действия, свързани с изображението;
  4. Изберете желаната опция и натиснете върху нея. Сега ще можете да разгледате опциите на екрана си.

 

Защо децата трябва да се запознаят с Arduino

Две нови направления в Частна английска бизнес гимназия „Евростандарт“ в партньорство с IT STEP

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!