София, ул. Алабин №58

Как да разберете дали сте блокирани в Whatsapp

Не трябва да е изненада, но сред всички функции, които приложението за незабавни съобщения на WhatsApp може да предложи, една от тях блокирането контакт, с който вече не искате да говорите.
Макар че няма начин да го разберете със сигурност (освен това, което ви е казано, разбира се), има няколко признаци, които могат да потвърдят, че сте били блокирани. Ако се намирате в ситуация, в която смятате, че сте били блокирани от някого, но не сте сигурни, опитайте да изпълните следните стъпки:
Потърсете „last seen“ в прозореца за чат
Това е първият и най-лесният начин да проверите дали сте блокирани. Това не е потвърждение, тъй като контактът може да е променил настройките „last seen“, но определено е сред показателите.

Потърсете актуализации на снимката на потребителския профил на контакта
В случай, че сте блокирани в WhatsApp, потребителската снимка на потребителския профил никога няма да се промени за вас и винаги ще виждате снимката, която сте виждали последно.
Изпратете съобщение до контакта
Всички съобщения, изпратени до контакт, който ви е блокирал, винаги ще показват една отметка, което означава, че съобщението е изпратено от ваша страна, но никога не е актуализирано до двоен отметка, което означава, че съобщението е било доставено.

Обадете се на контакта
Всички опити за осъществяване на повикване чрез WhatsApp на контакта ще бъдат неуспешни, ако сте блокирани.

Създайте група с контакта
Читателите трябва да отбележат, че всички по-горе опити могат да се провалят и чрез обикновена грешка в мрежата и поради това не могат да се считат за чиста монета, че сте блокирани. Този опит ще изчисти всички съмнения, които имате. Опитайте се да направите групата WhatsApp с контакта, който смятате, че ви е блокирал. Ако сте посрещнати от съобщение, в което се казва, че „не сте упълномощени да добавяте този контакт“, тогава със сигурност сте блокирани.

Whatsapp с нова функция

Полезни съвети за начинаещи програмисти

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!