София, ул. Алабин №58

Вече може да синхронизирате контактите си от Instagram в Messenger

Facebook иска да разшири списъка ви с контакти в Messenger с помощта на Instagram. Компанията пусна функция в Messenger, която изтегля вашите контакти от Instagram, ако изберете да свържете профила си. Тази опция се показва в раздела “People” на Messenger, заедно със съществуващата опция за синхронизиране на контактите на телефона ви с Messenger.
Когато докоснете “Connect Instagram”, Messenger автоматично добавя контакти от Instagram. В допълнение, вашето Instagram потребителско име и акаунт също стават видими за другите хора в Messenger.
Резултатът е разширена социална мрежа, която съчетава приятелите и семейството, които познавате от Facebook, с тези, които познавате от Instagram.
Все пак не всеки е развълнуван от тази функция.
Както посочи един потребител от Twitter, не е ясно, че натискането на “Connect Instagram” (заглавието на бутона, което се появява на някои) означава, че Messenger автоматично ще добави вашите контакти в Instagram към Messenger. Изглежда, че трябва да ви бъде даден избор, ако искате да ги добавите, но това не е така.

Това не е първият път, в който Facebook добави интеграции между приложенията си.
Например, през 2016 г. компанията дава достъп до общ инбокс за всичките й платформи, включително Facebook, Instagram и Messenger. През миналата година тестваха и функция за известяване в рамките на приложение. Има дори опция за стартиране на Facebook точно в самия Instagram, чрез икона на страницата на вашия профил в Instagram.
Instagram Direct от април 2017 г. имаше 375 милиона потребители и през миналата година бе пренасочен към своето самостоятелно приложение в избрани страни извън САЩ. С толкова много потребители, които вече изпращат съобщения чрез Facebook, ясно е, че Facebook иска да се възползва от тази дейност да се развива и Messenger.

10 ползи от насърчаването на децата към съвременните технологии

5 образователни компютърни игри за деца


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!