София, ул. Алабин №58

Samsung е „почти приключил“ изработката на сгъваемия телефон на бъдещето

Samsung ще представи подробности за сгъваемия си смартфон по-късно тази година, каза главният изпълнителен директор на компанията пред CNBC, заради слуховете, че такова устройство е в процес на работа.
Той каза, че „е време за ново поколение сгъваеми устройства“, след като потребителските проучвания, извършени от Samsung, показаха, че има пазар за този вид телефон.
За жалост не разкри подробности за начина, по който сгъваемият екран ще функционира.

„Можете да използвате смартфона в сгънато състояние и когато трябва да прегледате или да видите нещо, ще се наложи да го разгънете“.
Устройството може да звучи подобно на традиционния флип телефон, но Samsung вероятно ще се съсредоточи върху създаването на истински екран, който се огъва. Wall Street Journal съобщи през юли, че предстоящият сгъваем смартфон ще притежава един екран.

Кох намекна, че повече подробности за устройството могат да бъдат открити тази година на конференцията за разработчици на Samsung през ноември в Сан Франциско, но не сподели кога ще бъде пуснат в продажба. Изпълнителният директор призна, че макар процесът на разработване да е „сложен“, компанията е „почти приключила“.
Този ход идва във време, в което Samsung иска да съживи пазарния си дял, където продажбите са спаднали с 20% на годишна база през второто тримесечие на 2018 г. Южнокорейският технологичен гигант е изправен пред силна конкуренция от страна на Apple и Huawei. Сгъваемият телефон може да го разграничи от конкуренцията и потенциално да му позволи да начислява по-висока цена за уникалното устройство.
Как премина събитието „Как да изкарваме пари от дизайн“ с Дъзи Алиджикова

Как да разберете дали някой използва вашия Wi-fi


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!