София, ул. Алабин №58

3 начина да използвате камерата на своя смартфон

Често ли използвате камерата си на смартфона? С всеки нов модел, който излиза, изглежда, че качеството на камерата често е един от най-важните параметри за продажба. Но възползваме ли се от тези подобрения? Камерата е изключителна ценност, стига да знаем как да я използваме за нещо повече от семейни снимки или инстаграм.

 

Скенер

Скенерите вече изчезнаха от домовете и офисите. Единственото, на което можете да се натъкнете днес, е принтерът-факс-скенер (3 в 1). Но замисляли ли сте се какво ще стане, ако нямате скенер и искате да сканирате документ? Днес камерата на телефона ви е достатъчно добра, за да го направите бързо и безплатно.

С приложения като CamScanner (Android), Document scanner (Android) и Genius Scan (iPhone), можете да правите снимки на различни документи и изображения и незабавно да ги превърнете в PDF файлове, които са готови за употреба в офиса или дома. В повечето случаи качеството на окончателния документ е равно или по-добро от скенерите.

 

Уеб камера или камера за сигурност

В днешно време повечето лаптопи и нетбуци идват с вградени уеб камери. Ако обаче не разполагате с уеб камера, можете да свържете компютъра си с вашия смартфон и да използвате неговата камера, вместо това.

Има много приложения за камери на смартфони, както за Android, така и за iPhone, а нивото на трудностите при настройването варира в зависимост от приложението, което използвате. Но е наистина просто.

Много от нас вероятно знаят, че снимките от камерите могат да бъдат използвани като доказателства, когато нещо се обърка, но колко от нас всъщност използват смартфона си за тази цел? Най-честият пример е в случай на автомобилна катастрофа (снимки на повредата и регистрационния номер на нарушителя), но това не е единственото приложение.

Например, ако често продавате продукти онлайн, щракнете върху снимките на продукта точно преди да го изпратите, за да имате доказателство за цялостта на продукта. Това не само ви предпазва от некоректни купувачи, но може да се използва като доказателство срещу доставчика.

Ако някога наемете нещо, направете снимки на потенциално уличаващи белези, вдлъбнатини и щети, колкото и да са незначителни. Ако документирате състоянието в началото на вашето споразумение за отдаване под наем, можете да се предпазите от измами. Това е приложимо за превозни средства, апартаменти и др.

Можете да използвате камерата на смартфона, за документиране когато за първи път разглобявате електронно или механично устройство. Тези снимки могат да се окажат безценни, когато е време да сглобите всичко както е било.

Можете дори да го превърнете телефона си в камера за сигурност. Това може да е полезно в редица ситуации, независимо дали става въпрос за наблюдение на дома или за наблюдение на вашите деца, докато спят, но и за наблюдение на работното място.

 

Помни вместо нас

Първоначално снимките бяха предназначени за заснемане на приятни моменти, които не искаме да забравим. Така че защо да не използваме камерата на смартфона си, за да ни помага да си спомняте подробности, които обичайно бихте могли да забравите? Това може да ви спести доста главоболия.

Например, преди да заминете на пътешествие, направете снимка на целия си багаж. В края на пътуването си прегледайте тези снимки, за да сте сигурни, че всичко е на мястото си и не забравяте нищо. Бързо и лесно, нали?

По същия начин, ако паркирате в многоетажен паркинг, можете да заснемете снимка на местоположението, за да ви помогне да си спомните къде сте паркирали колата си. Независимо колко е добра паметта ви, има моменти, в които се случва да забравите и това.

Няма нищо лошо да правим красиви снимки, за да запечатаме семейно събитие, но смартфонът ви може да бъде използван за много повече от това. Камерата на смартфона ви може да се превърне в инструмент, който улеснява живота ви, дори да е стар модел, без особено добра камера.

Свързани публикации: Как да използвате своя Iphone като лупа
Необходима ли ни е математика, за да станем добри програмисти


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!