София, ул. Алабин №58

5 играчки за развиване на STEM умения у вашето дете

В тази публикация ще ви дадем 5 добри предложения за STEM комплекти за деца.

Adafruit комплекти

Този комплект не е типичната STEM играчка, а стартов комплект от марката, фокусиран върху електрониката. Той има за цел да накара потребителя да се запознае с електрониката и микроконтролерите на Arduino. Adafruit казва, че комплектът е предназначен за „всички, дори за хора с малък или никакъв опит в областта на електрониката и програмирането“. Достъпът до компютър също е необходим за програмиране на Arduino.

Не забравяйте да проверите категорията „Млади инженери“ на Adafruit за по-широка гама от хардуерни идеи. Марката има т.нар. зелен комплект, с който създателите могат да научат за възобновяеми енергийни източници чрез изграждане на редица проекти за слънчева и кинетична енергия. Adafruit продава и селекция от книги, фокусирани върху STEM, като Python за деца.

Възраст: Тийнейджъри или по-малки деца с родителски надзор

Anki

Продукт: Cozmo

Цена: $180

Описание: Анимационният екип на Anki добави „learn to code“ към своя сладък робот миналата година, наречен Cozmo Code Lab, който представлява програмируемо камионче. Той не е нов на сцената за 2018 г., но придобива популярност през годините.

Тази година компанията насочи вниманието си към възрастните, като стартира нов, но почти идентичен робот, наречен Vector. Този по-скъп ($ 250) робот е планиран да получи достъп до кодова си лаборатория в бъдеще, така че трябва да има и някакъв потенциален софтуер за програмиране.

Възраст: 8+

Dash Robotics

Продукт: Kamigami Jurassic world robot

Цена: ~ $ 60

Описание: За любителите на роботите Dash Robotics си сътрудничи с Toyiel Mattel и създава биологично вдъхновени роботи повече от година. Това е USB роботче, което е програмируемо, чрез използването на прост интерфейс за кодиране, базиран на икони в придружаващото приложение.

Най-новото допълнение е серията динозаври на Jurassic World, понастоящем съставена от динозаври-раптили, всеки от които със светещи очи и подходящи звукови ефекти. Използвайки приложението, децата могат да отключват нови способности и звуци на играчката. И ако имате повече от един динозавър, те дори могат да реагират един на друг, за да направят нещата още по-оживени.

Възраст: 8+

Kano

Продукт: Комплект за кодиране на Хари Потър

Цена: $ 100

Описание: Британското Kano разшири своята линия тази година с пръчка, свързана с измислената история на Хари Потър. Продуктът е оборудван с жироскоп, акселерометър, магнитометър и Bluetooth връзка, така че децата да могат да я използват, за да взаимодействат с кодиращото съдържание на екрана. Компанията предлага 70 предизвикателства пред децата да играят магьосници, като използват жестовете на пръчката, за да взаимодействат с цифровото съдържание. Подобно на много STEM играчки, тя изисква таблетен или настолен компютър, за да работи (поддържат се iOS и Android таблетите, както и настолните компютри)

Възраст: 6+

Продукт: Компютърен комплект Touch

Цена: $ 280

Описание: Това е най-новата версия на компютъра за деца на Kano. Тазгодишният компютърен комплект включва познатата ярко оранжева физическа клавиатура със сензорен екран. Kano смята, че докосването е естествено средство за действие, базирано на блокове система за кодиране. KanoOS Pi поддържа текстово-базирано кодиране и може да работи с широк спектър от други приложения и програми, което прави това устройство STEM напълно развит компютър сам по себе си

Възраст: 6-13

Искате ли детето ви да развива така ценните STEM умения по лесен и забавен начин, използвайки интересни играчки? Тогава трябва да му дадете възможност да се включи в Малка компютърна академия на IT STEP! Запишете се за консултация още сега.

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!