София, ул. Алабин №58

5 начина да направите Вашия Wi-fi рутер да работи по-бързо

Нека си го кажем. Малко неща са по-разочароващи и изнервящи от това да се опитвате да сърфирате в интернет, използвайки Wi-Fi, койт е бавен. Въпреки че има няколко компании, които претендират за супер бързи скорости, оплакванията от потребителите не намаляват. Важно е да запомните, че Wi-Fi вълните са радиовълни, които пътуват на малки разстояния и се улавят от различните смарт устройства. За съжаление, ако нещо се изпречва на пътя на тези вълни, те се забавят или блокират, което води до мудна скорост на интернет. Ето какво трябва да имате предвид, когато става дума за Вашия рутер за Wi-Fi:

  1.  Домашните рутери са проектирани по такъв начин, че да излъчват сигнала си в посока надолу. Така че, когато поставите рутера си на пода, сигналът отива към пода, вместо Вашия смартфон/лаптоп. Wi-Fi вълните не трябва да са възпрепятствани по никакъв начин, за да функционират добре.
  2.  Ако искате да защитите рутера си от прах, вода, счупване и т.н., и го държите в заключен шкаф или килер, това го прави почти безполезен. Това е така, защото сигналът се абсорбира от вратата на шкафа или стените на килера. Вместо това го поставете на рафт, който е малко по-висок, така че да няма как да го бутнете или полеете с нещо.
  3.  Това е най-важното нещо, което трябва да имате предвид. Не забравяйте, че Wi-Fi вълните лесно се поглъщат от нещата, които идват по пътя им, поради което трябва да поставите рутера си на място, където ще има минимални препятствия. Поставете го в стая, която е достъпна от всички краища на къщата. По този начин ще се гарантира, че силата на сигнала е еднаква във всичките й точки.
  4.  В случай, че рутерът Ви има две антени, уверете се, че държите една посока нагоре, докато другата трябва да бъде наклонена хоризонтално на страна, на която прецените.
  5. Безсмислено е да държите рутера си до компютъра си, мислейки, че скоростта ще се вдигне. Напротив – телевизори, кухненски уреди, компютри и т.н. пречат на сигнала на Вашия рутер. Уверете се, че сте запазили рутера далеч от всички електронни устройства, които могат да повлияят на скоростта на Wi-Fi.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!