София, ул. Алабин №58

4 причини да изберем разработване на приложения за Android (част 1)

“Android” е синоним на забавление за много младежи, но думата е придобила ново измерение и това означава още поне едно важно нещо днес – кариера. Много от учениците проявяват интерес към изучаването на разработката на приложения за Android и тук са 5 причини, поради които това е интелигентен избор.

Само допреди няколко години имаше шепа софтуерни разработчици. Въпреки това, тъй като сме влезли в съвременната ера на смартфоните, интернет на нещата и мобилните приложения, сме свидетели на нарастване на вълната от разработчици на мобилни приложения и компании за разработка на приложения. Докато по-големите компании могат едновременно да създават приложения както за Android, така и за iOS, става особено важно за малките компании за разработка на мобилни приложения и разработчиците да изберат едните или другите.

Нека днес разгледаме защо всъщност трябва да изберете разработването на приложения за Android.

Android има огромен пазарен дял

Това е причина номер 1, поради което трябва да започнете с разработване на приложения за Android. Причините са не само, защото Android е доминирала света на смартфоните през първите три месеца на 2015 г. с пазарен дял 78%, а и защото впоследствие се е увеличил до 86,8% през 2016 г. Тъй като успехът на всяко приложение е пряко свързан с броя на изтеглянията и обхвата, има смисъл да започнете с Android – защото ви дава по-широк обхват.

По-лесно е да публикувате приложенията си за Android

Сериозен недостатък е, че приложенията за iOS могат да се правят само на Mac, докато приложенията за Android могат да се правят на Windows, Mac или Linux. Друг недостатък при създаването на приложения за iOS е, че, ако току-що започвате развитието си трябва да заплатите годишна такса от 99$, а Google Play изисква еднократна такава на стойност от 25$.

По-големи възможности

Характеристика, която е изключителна за Play Store, е възможността да пускате приложение като алфа или бета версии. Можете действително да пуснете приложението си в бета версия и да го имате на разположение за конкретен набор от потребители, за да тествате приложението. Протоколът на Google Play Store за приемане и актуализиране на приложения е по-прост и по-лесен от App Store. Едно приложение може действително да се актуализира няколко пъти в денонощието в Google Play Store в отговор на отзивите на потребителите, докато в App Store то трябва да преминава през продължителна процедура всеки път, когато е необходимо да пуснете актуализация, която може да отнеме седмици.

Java прави живота ви по-лесен

Java е един от най-популярните и широко използвани програмни езици в разработката на мобилни приложения, особено в разработката на приложения за Android. Java ви позволява да създавате приложения за Android както на Windows, така и на Linux, докато случаят е различен с програмните езици Objective-C и Swift на iOS, които не предлагат толкова голяма гъвкавост (въпреки че Swift е и с отворен код). Изучаването на Java отваря врати не само за разработка на приложения за Android, но и за създаване на приложения и софтуер за други операционни системи, като Windows и Linux.

Приложението, написано с Java, може лесно да бъде пренесено към други операционни системи, без да се налага да започва от нулата. И кой не обича по-малко работа и по-лесни решения? С няколко промени, приложението ви за Android ще бъде готово за друга операционна система, Windows или Linux. Много готино, нали?

Запишете се в нашата Академия, за да се научите да разработвате различни видове софтуер. В направлението ни по Разразботване на софтуер можете да придобиете сериозни знания, които да осветят пътя към Вашата кариера. За повече подробности се запишете за безплатна консултация


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!