София, ул. Алабин №58

5 причини, заради които трябва да следвате мечтата си да станете графичен дизайнер

Много хора мечтаят за кариера в творческa индустрия, но много малко от тях всъщност правят нещо по въпроса. И за мнозина графичният дизайн е работа, от която са създадени мечтите – забавна, гъвкава и позитивно преливаща в удовлетворено творчество.
За персонала на Шилингтън Еджукейшън, клишетата са категорично верни – графичният дизайн е най-добрата работа в света. Шилингтън, специализирано училище за графичен дизайн с кампуси в Лондон, Манчестър, Ню Йорк, Сидни, Мелбърн и Бризбейн, предлага интензивни три и девет месеца курсове, насочени към тези, които търсят промяна в кариерата.
Учителите от Шинингтън споделят 5 вдъхновяващи причини, поради които трябва да следвате мечтите си и да станете графичен дизайнер:

Предизвикателна професия


Добрият дизайн е много повече от това, нещата да изглеждат добре – това е много предизвикателна професия. Дизайнерите решават творчески проблеми, така че всеки от тях представлява ново предизвикателство. Можете да използвате мозъка си за много повече от попълване на електронни таблици или изпращане на имейли по цял ден. Решаването на проблеми е всъщност едно от най-важните умения на дизайнера, тъй като ще прекарате дните си, изработвайки важни послания във визуална форма.

Всеки ден е различен


Дали настоящата ви работа ви кара да се чувствате като че ли сте робот и правите същото нещо всеки ден? Един графичен дизайнер никога не се чувства така. Всеки ден е различени ново предизвикателство.

Той може да ви отведе в много направления


Казахме ви как всеки ден е различен в дизайнерския свят. Независимо дали работите за себе си или за компания, няма практически край на вида индустрия, с която бихте могли да участвате. Може да създавате плакати за президента, да изработвате красиви етикети за бутилка бира или да организирате сложна информация за медицински листовки. Всяка индустрия в света се нуждае от добрър дизайн, така че има нужда от дизайнери в почти всяка област, която можете да си представите.

Има сериозно търсене на дизайнери


Ако обмисляте промяна в кариерата, тогава ще искате да сте сигурни, че има работни места там, накъдето отивате. Не се заблуждавайте … дизайнът е свръхконкурентен! Но има и винаги ще има търсене на добри дизайнери, така че ако имате талант, необходимите умения и решимостта да работите упорито, тогава можете да бъдете уверени, че винаги ще можете да намерите работа.

Никога няма да спрете да учите


Ти си човекът, който обича да се бута, да подобрява уменията си и да дава най-доброто от себе си? Дизайнът никога не се застоява на едно място и като дизайнер ще се развивате непрекъснато. Винаги има нови тенденции, нови инструменти, нови технологии, нови теории, нови източници на вдъхновение – творческият ум никога не спира да се учи.

Искате да станете графичен дизайнер и търсите перфектното място, където да се обучавате? Заповядайте в Международна компютърна академия IT STEP, за да научите повече за нас и нашето направление по Компютърна графика и дизайн.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!