София, ул. Алабин №58

5 тенденции в графичния дизайн за 2019 г.

Дизайнът ни помага да разберем света, в който живеем, а тенденциите ни поставят в неговото време. Каква ще бъде цялостната тенденция в дизайна за 2019 г.? Нека ви подскажем, че 2018 година ще бъде годината на противоречията. Т.е. дизайнерските тенденции от противоречиви епохи и противоположни краища на визуалния спектър се борят за внимание.
Независимо дали сте дизайнер или работите с такъв, трябва да останете на гребена на най-новите тенденции в графичния дизайн. Независимо от средата, разбирането за това как стиловете се променят и развиват, вие трябва да поддържате работата си свежа и резонираща с клиентите. Обърнете внимание на най-добрите тенденции за тази година и започнете да си представяте как тези тенденции могат да помогнат на вашия стил.

3D дизайн и типография

Триизмерните творби са навсякъде в момента: цели композиции са изградени така, че сякаш можете да се протегнете и да ги докоснете. 3D типографията е на стартовата линия. Най-готиното е, че няма конкретен тип, който да работи най-добре за тази тенденция: bold, italic, sanserif или други шрифтове. Всеки шрифт може да бъде визуализиран в 3D.

Отвъд типографията виждаме много великолепно представени 3D композиции, които създават впечатлението, че са натюрморти от далечни планети.

Асиметрични оформления

Доминирането на Squarespace, Canva и други сайтове, базирани на шаблони, предоставиха на начинаещите красиви възможности и графични продукти, дори и да нямат представа какво искат да създадат. Сега дизайнерите искат да създадат продукти, които дават усещане за по-голяма изисканост и живост.
Въведете тенденцията на асиметричния дизайн.
Тъй като тези композиции се освобождават от статичната и предвидима мрежа, те сякаш предават повече кинетична енергия и движение. Асиметричното оформление, независимо дали е по дизайн, в приложение или на сайт, изисква внимание.

ART DECO

„Модерната“ ера на дизайна получава името си от художественото движение на модернизма, което започна след Първата световна война и продължава почти половин век. Има два основни стила от този период, които в момента преживяват пълен ренесанс: силно орнаменталните и бляскави арт деко дизайни от 20-те години на миналия век и опростените органични форми на модерния период на средата на века от 50-те и 60-те години.
Ясно можем да твърдим, че вдъхновените от Арт Деко дизайни ще взривят 2019 година. Виждаме тенденцията да се прояви особено в лого-дизайна. Дизайнерите трябва да попият сложния механизъм на най-доброто от ерата, като я комбинират с дръзки метални цветове, които биха накарали дори Джей Гетсби да се чувства като у дома си. Забелязваме и това влияние в типографията. Тези дизайни се чувстват разкошно и луксозно.

Модата от средата на миналия век

След периода на Арт Деко – и в пряка реакция на него – дизайнерите решиха, че функцията трябва да диктува формата, да изостави наперения дизайн и да прегърне органичните чисти линии. Докато влиянието от средата на века е видимо в области като интериорния дизайн и модата през последните няколко години, това е постоянно нарастваща тенденция и в графичния дизайн.
Виждаме много марки, които стартират с великолепни уебсайтове, пълни с илюстрации, повлияни от средата на века, които често се представят в ясно модерен стил, но запазват мечтаните винтидж цветови палитри. През 2019 г. очакваме те да продължат да доминират и в печатарската дейност.

Продължаващото развитие на дуотоновете и градиентите

Градиентите, или т.нар. „цветни преходи“, са добре познати тенденции през последните няколко години. Напоследък те определено започнаха да се връщат обратно към лого-дизайна. Обикновените едноцветни лога не са достатъчни; все повече и повече се появяват такива с градиент.
През последната година-две имаше много шум за „връщането на дуотоновете“. Сега за това са допринесли изцяло Spotify и техните емблематични плейлисти.

Microsoft спира поддръжката на Windows Phone
Вече и хора с увреденето зрение могат да програмират


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!