София, ул. Алабин №58

6 причини да знаем HTML и CSS

Вероятно десетки пъти сте чували, че всеки трябва да се научи поне малко да кодира на HTML и CSS. Но вероятно се питате защо това твърдение е толкова разпространено?
Истината е, че дори малкото познаване на HTML и CSS може да направи голяма разлика във вашата кариера! Независимо дали сте графичен дизайнер, собственик на малък бизнес или копирайтър, винаги ще имате нужда от предимствата на HTML и CSS.
Звучи твърде добре, за да е истина? Ще ви дадем само 6 примера, за да ви го докажем.
Но първо нека да прегледаме какво точно са HTML и CSS. HTML и CSS са основите на интернет.

Какво е HTML и CSS?

HTML– „HyperText Markup Language“ – е езикът, който използва вашият уеб браузър. Така че, използвайки HTML, можете да дефинирате заглавия, абзаци, връзки, изображения и др. По този начин вашият браузър знае как да структурира уеб страницата, която търсите.
CSS (Cascading Style Sheets) е езикът, който дава на тези уеб страници вид и форматиране. С други думи, CSS е това, което използвате, за да направите сайтовете да изглеждат добре с фантастични шрифтове, богати цветове, прекрасни фонове и интересни анимации и 3D ефекти.
Вероятно все още недоумявате как тези кодиращи езици биха ви били от полза? Е, тук са само някои от невероятните неща, които можете да постигнете само с няколко реда от тези лесни за научаване езици. Повярвайте – вашият шеф или потенциален работодател ще бъде впечатлен от тези ваши качества.
Ето 6 неща, които можете да правите с вашите HTML и CSS умения:

Създайте страхотен имейл за своите клиенти

Имейлът се оказва един от най-добрите онлайн маркетингови инструменти. И вие можете да направите имейл, като организирате и оформите дизайна с помощта на HTML и CSS редакторите, достъпни с повечето имейл маркетингови услуги.

Създайте зашеметяващ корпоративен бюлетин

Сега, след като сте се впечатлили от тези великолепни имейли, преминете към следващото ниво с шаблон за бюлетини. HTML и CSS ще бъдат тайните ви оръжия още веднъж, докато оформявате и персонализирате шаблона, за да се вписвате идеално във вашата корпоративна марка и стил.

Оптимизирайте WordPress сайта на фирмата си

Изненадващо висок процент от корпоративните уеб сайтове са изградени на WordPress. И това е добра новина за вас, когато знаете някои HTML и CSS. С тяхна помощ можете да добавите съдържание и да направите промени в сайта на фирмата си.

Научете колега (или шефа!) на кодиране

Говорейки за претоварените колеги, какво ще кажете за споделянето на HTML и CSS любовта с вашите колеги (или дори с вашия ръководител)? След това всеки от вашия екип ще може да актуализира и подобри уебсайта, имейлите и бюлетините.

По-гладко протичаща работа

Разработчиците във вашата работа ще ви благодарят, ако разбирате дори малко HTML и CSS. Ще знаете как да им кажете какво трябва да се промени на сайта на фирмата, както и ще сте по-осведомени за ограниченията и възможностите, с които се сблъскват всеки ден.

Покажете уменията си в Tumblr блог

Искате да превърнете страстта си в професия? Достатъчно лесно да персонализирате блог в Tumblr, за да покажете, че сте работили с двата езика и че ви се удават. Ако искате да допринесете за още по-красивата страница, където ще се помещава вашата фотография или графичен дизайн, то това е начинът! Дори малко поназнайване на HTML и CSS могат да направят вашия Tumblr зашеметяващ.

Искате ли да учите HTML и CSS? Международна компютърна академия IT STEP предлага обучение на двата програмни езика. Разберете повече, като се запишете на безплатна консултация.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!