София, ул. Алабин №58

6 трика за недизайнери

В миналото наемането на графичен дизайнер е било задължително. Днес това не е така. Ако научите няколко творчески трика и сте готови да научите как да използвате софтуер, който вече е на разположение навсякъде, можете да създавате невероятни творения (и да направите свое собствено лого) сам сами. Ето няколко съвета от нас:

Не бъдете копирна машина

Имиджът на вашата марка трябва да ви бъде уникален. Страхотно е да търсите идеи за дизайн на лого, използвани от други хора. Всъщност можете да получите някои чудесни идеи, правейки това. Но в крайна сметка вашите проекти трябва да бъдат персонализирани за имиджа на марката, която искате да лансирате. И със сигурност има много шаблони, които са привлекателни. Но имайте предвид, че други ги използват също. Вземете най-добрите идеи, които намерите, а след това ги персонализирайте, за да ги направите уникални.

Цветовете

Те са толкова важни, колкото и самият дизайн. Помислете за разликата между марките Rolex, компанията Dollar Shave Club или др.

Марката Rolex привлича клиенти от висок клас и използва лого, което включва черно и златно. Ако проверите уебсайта им, ще видите, че палитрата продължава с нюанси на черно, сиво и златно.
Какви цветове най-добре изобразяват посланието, което искате да дадете? Може да искате да погледнете изследването на психологията на цветовете, като вземете предвид цветовете, които искате да използвате за вашата марка – във вашето лого, в уебсайта си и в графичните дизайни, които изберете да създадете.

Бялото пространство

Ако сте имали достъп до уебсайтове, които са претъпкани и изпълнени със съдържание и изображения, разбирате колко дразнещи могат да бъдат те:

Има прекалено много информация, твърде много цветове, прекалено много текст, прекалено много банери и никакво „пространство за дишване“. Когато проектирате уебсайта си или създавате друго визуално съдържание за вашата аудитория, бъдете наясно с необходимостта от бяло пространство. Тя позволява на мозъка да „почива“ между изображенията и текста.

Шрифт и типография

Ако името на марката е част от логото, изборът на правилния шрифт е решение на дизайна. Обърнете внимание на класическото лого на марки на Coca-Cola; същото важи и за други известни марки като Taco Bell или Remax Realty.


Шрифтът и типографията на уебсайта Ви също са решения за визуално проектиране. Когато мислите за шрифта, помислете за имиджа и посланието на вашата марка. Очевидно не искате формален, консервативен шрифт, ако имате продукт, който е трябва да е пикантен.

контраст

Контрастът

Това е основен принцип на дизайна. Контрастът възниква, когато два елемента на уеб страница са различни. Може да е цвят или различия в типографията; или дори може да бъде нещо като текстура. Човешките очи възприемат добре контраст. Ключът тук е, че контрастът трябва да бъде смел.
Контрастът може да увеличи фокуса и да привлече вниманието. Помислете за използването на ярки цветове и градиенти от Spotify:

Експеримент

Интересно е да експериментирате с елементи на графичния дизайн, докато създавате свои собствени графики. Създайте в дизайн своите идеи и получете обратна връзка от вашите приятели и колеги.
При експериментирането си може да искате да използвате услугите на други експерти, особено ако проектите ви са част от презентация или, да речем, създаването на ангажиращи инфографии или маркови визуализации – опитайте DesignCrowd за достъп до общност от 500 000 талантливи професионални графични дизайнери.
Заключение
Може да не смятате, че сте дизайнер. Не е нужно да бъдете.

Можете да изучите принципите на дизайна, да разгледате примерите и да станете свой „експерт“. Такива елементи като привеждане в съответствие, йерархия, повторение, близост, баланс и пространство са технически аспекти на дизайна, които ще искате да се запознаете и да използвате разумно. Да, това ще отнеме време и изисква експериментиране, но в края на краищата можете да създадете страхотни дизайнерски елементи сами. 

Искате ли да учите графичен дизайн професионално и да бъдете квалифицирани и с международнопризната диплома на графичен дизайнер? Тогава заповядайте в нашето направление по „Компютърна графика и дизайн“.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!