София, ул. Алабин №58

7 съвета, за да станете наистина добър програмист

Eто няколко съвета, които със сигурност ще ви помогнат да станете добър програмист. Ако изразходвате голям процент от времето си за кодиране в определена среда, трябва да знаете как точно да го контролирате.

Има два вида работа, които можете да правите в един ден
   
Задълбочена работа: Когнитивно изискващи задачи, които изискват да се съсредоточите без разсейване и да прилагате умения, които са трудни за репликиране.
   
Лека работа: Логистични задачи, които не изискват интензивен фокус или прилагане на трудни за повторение умения.

Приемайте критиката


Разработчиците, които произвеждат повече кодове, отколкото други, трябва да свикнат да разкъсват кода си. Трябва да развиете способността да реагирате рационално и логично, когато това се случи.
Няма нищо лошо да актуализирате кода си въз основа на обратна връзка от други програмисти. Всъщност получаването на чести кодови прегледи, преди кодът да бъде приет за даден проект, е един от най-добрите начини за професионално усъвършенстване.

Приоритет трябва да бъде собствената ви работа


Това е просто правило. Има толкова много разработчици, които предлагат промяна в приложението, но не отделят време да погледнат собствената си работа
Преди да подадете заявка за изтегляне на GitHub, прегледайте кода и го разделете по същия начин, както бихте го направили, ако е някой друг код. Можете да избегнете много отрицателни отзиви за кода си, като направите това.

Признайте, че трудната част от фрийленса не е написването на кода. То е всичко останало


Причината, поради която много програмисти на свободна практика имат привидно високи тарифи за таксуване, не е, че кодът за писане е труден. Това е така, защото всичко останало от свободната практика е трудно.
Продажби, маркетинг, поддръжка на клиенти, осигуряване на качеството и управление на продуктите ще отнеме много време.

Идентифицирайте и разрешете по-големи проблеми


Най-добрите програмисти мислят отвъд непосредствения проблем и знаят как да се справят с проблемите по начин, който води до по-дългосрочни решения. Тези големи проблеми включват:
     Работа в събота и неделя, за да спазвате графика
     Постоянно изпращане за спешни корекции
     Инициативите започват, но преди да има достатъчно време, за да приключат, се появяват нови инициативи с по-висок приоритет
Ако научите как да управлявате тези типове проблеми по правилния начин, вие лесно ще станете добър програмист.

Пропускайте честите срещи


Ако работите в голяма компания, няма по-голяма загуба на време от срещи, в които да преговарят бъдещи цели и работа, която се извършва понастоящем.
Вашата компания ви плаща да пишете код. А не за разговори как се пише код. Когато срещите излязат извън контрол е добре да започнете да ги прескачате. Хората ще оценят времето ви повече, ако започнете да правите това.

Върнете жеста


В началото на кариерата си, трябва да се съсредоточите върху усъвършенстването на вашите умения. Вие прекарвате много време в работа с други програмисти, които имат повече опит, и това ви помага да научите триковете на търговията.
Но идва момент, когато трябва да започнете да се връщате към младши разработчици, точно както вашите ментори са направили с вас.

8 съвета за това как да станете наистина добър програмист

Искате да станете програмист в голяма компания? Ето начините, по които да ви забележат

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!