София, ул. Алабин №58

Как да спрете предложенията за приятелства във Facebook

Facebook по същество е платформа, в която можете лесно да се свързвате и да си взаимодействате с приятелите и семейството си. И това често включва приятели и членове на семейството, които не сте виждали от доста време. За да улесни връзката с тях, Facebook има функция “Suggested friends”. Тя обикновено работи, препоръчвайки стари приятели и случайни познати, които може да искате да добавите като Facebook приятели.

Но напоследък функцията започна да препоръчва случайни хора за бъдат предложения. Ако се чудите защо това е така, това е защото услугата за социални мрежи използва местоположението на вашия смартфон, за да предложи близки потребители. Това обикновено се случва, когато двама потребители, които са на едно и също място, използват смартфоните си или просто да преглеждат това, което приятелите им може да са споделили на уебсайта.

Тъй като това е вредно за неприкосновеността на личния живот, лесно е да деактивирате функционалността. Всичко, което трябва да направите, е да предотвратите достъпа на Facebook до местоположението на вашия смартфон. Ето как да го направите, както на Android, така и на iOS.

За потребителите на Android процесът на спиране на достъпа на Facebook до местоположението на телефона варира в зависимост от версията на Android. За тези, които използват Android Oreo, отидете на Settings> Apps> Facebook> Permissions> Location> Off. Това ще попречи на Facebook да има достъп до местоположението на телефона ви.

Ако използвате по-стара версия на Android, единственото решение е достъпът до Facebook от браузъра Chrome, а не официалното приложение.

Потребителите на iOS могат да спрат Facebook да има достъп до приложението по много прост начин. Просто трябва да отидете в Settings > Privacy > Location Services > Facebook. От представените опции изберете “Never”. Това ще ви помогне да се отървете от онези дразнещи предложения за приятелство.

Практическо обучение за теб с IT STEP и НБУ

Как технологиите ни променят – една друга гледна точка


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!