София, ул. Алабин №58

Adobe Photoshop трикове за дизайнери

Adobe Photoshop трикове за дизайнери

Едно от най-интересните неща за Photoshop е, че никога не можеш да спреш да учиш. Независимо дали сте само начинаещ или работите със софтуера в продължение на десетилетия, все още има много професионални хитрини, които предстои да бъдат откривани. От безбройните съвети и трикове на Adobe Photoshop, инструментите ви помагат да увеличите в голяма степен производителността си. Докато някои от стъпките са лесни и очевидни, други се нуждаят от малко повече практика. За да ви помогнем да проектирате по-бързо и по-добре с Photoshop, ето някои от съвременните техники, които всеки дизайнер трябва да знае и да използва.

Клавишни комбинации за слоевете

При работа с Photoshop, създаването на слоеве е от съществено значение. Когато се изисква да добавите десетки слоеве към едно и също изображение, ето трикове, който можете да използвате, за да спестите време и усилия:

Нов слой с диалогов прозорец: [Ctrl + Shift + N]

Нов слой без диалогов прозорец: [Ctrl + Shift + Alt + N]

Когато се изисква да се проектира детайл с твърде много подробности, zoom in и zoom out е задължително. Необходимо е също така, когато работите върху голямо печатно изображение.

Тези две клавишни комбинации се оказват много удобни.

Увеличаване: [Ctrl + =]

Намаляване на мащаба: [Ctrl + -]

Когато трябва да го направите подходящ за прозореца, използвайте [Ctrl + 0]

Понякога е необходимо да обедините два слоя или повече в един от тях, за да намалите размера на документа. [Ctrl + E] е пряк път за сливане на слоевете, с които работите.

Използване на предварителните настройки на инструмента

Photoshop се предлага с голяма колекция от предварително зададени инструменти. За да спестите време за създаване на четка от WeGraphicswater, регулирайте палитрата Preset Tool от [Window | tool preconfigurations] и кликнете върху желаната опция. Използвайте опцията „Save tool presents“, за да създадете инструмента и да го модифицирате.

Запознайте се със светкавичните клавиши

Когато е необходимо да се върнете към черно-бяло по подразбиране или да възстановите цветовете на преден план, използвайте [D] за цветовете по подразбиране и [X] за цветове при превключване. [B] е за четка и [E] инструмент за изтриване. Това са два от най-широко използваните инструменти за основна илюстрация. Когато трябва да увеличите размера на четката, кликнете върху []] и [[], за да намалите размера на четката. това е невероятно полезен инструмент, който спестява много кликвания.

Групово оразмеряване

Използвайте групова обработка, за да обработите множество файлове наведнъж. Например, ако трябва да оразмерите 400 изображения до някакви параметри, ще отворите ли всичките 400 изображения 400 пъти, за да го направите? Е, ако нямате друг по-добър план, ето бърз трик. Използвайте пакетно обработване, за да отворите всички изображения и да ги оразмерите в една. Следвайте [ File | Automate | Batch ] и вашата работа ще бъде свършена лесна и бързо. 

Международна компютърна академия IT STEP предлага обучение по Photoshop в направлението по Компютърна графика и дизайн. В него всеки един от вас ще бъде научен на редица новости, които ще му помагат в работата и ще го изградят като професионалист. 

Ако желаете да учите само Photoshop – вижте курса ни Основи на Photoshop.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!