София, ул. Алабин №58

Ако планувате да купите телевизор в Черния петък, ето какво трябва да знаете

Често има наистина много добри сделки на нови телевизори по време на Черния петък и много от нас го очакват с нетърпение именно защото планират да си купят нов. Но преди да намерите наистина добра оферта и да си спестите много пари, трябва да знаете какво да гледате. Ето какво имаме предвид:
Понякога, например, телевизорите, които купувате на Черния петък, са леко модифицирани версии с различни номера на моделите от тези, които обикновено виждате. Това е така, защото те често имат вариации на набор от функции, които намаляват цената на телевизора. Това не винаги е така, но може да бъде една от причините, поради които ще искате да се разровите преди да купите.
Ето какво трябва да знаете, преди да пазарувате нов телевизор днес:

Ограничени HDMI портове

Проверете колко HDMI порта има вашият нов телевизор. Можете да направите това, като потърсите „спецификациите“ в уеб сайта на марката, която е изработила телевизора. През предходните години някои телевизори в Черния петък разполагаха само с един или два HDMI порта. Добрата новина е, че тази година изглежда, че много телевизори имат поне три. Те са важни: Това е връзката с вашата кабелна кутия, вашата конзола, Apple TV, Roku и други продукти. Колкото повече портове имате, толкова по-добре, в противен случай ще трябва да добавите HDMI приставка, която не винаги работи добре, или ще трябва да премествате щепселите всеки път, когато искате да използвате различен уред.

Потърсете HDR

HDR не е просто дума. Искате тази функция на новия си телевизор, особено ако не планирате да сменяте телевизора си в следващите няколко години. HDR, иначе известен като High Dinamic Range, позволява телевизионните ви предавания и филми да се адаптират според предназначението на студиото, което ги произвежда. С други думи ще получите повече светлина в по-тъмните сцени. Тази година има повече телевизори от всякога с HDR функция, което е добра новина за купувачите.

Потърсете OLED

Повечето от телевизорите, които ще намерите в достъпния диапазон, ще имат LED екрани, които са чудесни. Но ако можете, потърсете с OLED дисплей. Това е същата технология, открита в най-новите телефони iPhone и Samsung, и наистина е добра за възпроизвеждане на точни цветове. Обикновено те предлагат и по-динамичен диапазон, което означава, че тъмните области на картината стават светли и перфектно черни, докато по-светлите цветове могат да получат имат ярко бяло. Обикновено телевизорите в магазина, които ви хващат окото, са с OLED дисплеи. OLED телевизорите обикновено са много по-скъпи от LED телевизорите, затова бъдете наясно с вашия бюджет.

Не се притеснявайте твърде много за Smart TV

Не се притеснявайте прекалено много за търсенето на Smart TV. Много от потребителските интерфейси все още са много лоши. Има някои изключения, включително устройства с Amazon Fire TV софтуер или вграден софтуер Roku. И двете платформи са страхотни и осигуряват бърз достъп до Netflix, Amazon и Hulu. Повечето телевизори от висок клас имат „интелигентни“ функции.

Проверете честотата на опресняване

Някои от по-достъпните 4K телевизори, налични за продажба по време на Черния петък, имат само 60 Hz честота на опресняване. Трябва да сте нащрек за телевизори с честота 120 Hz или още по-добре 240 Hz. По-бързият процент на опресняване означава, че ще можете да гледате движения, като футбол или интензивни сцени във филми, без никакъв ефект на прицветяване. Тя просто ще изглежда по-гладка.

Получавате това, за което плащате

Не забравяйте, че това важи особено за Черния петък – трябва да получите това, за което плащате. Ако смятате, че една сделка е прекалено добра, за да е истина, като огромен 4K телевизор за 400 лв, вероятно не е. Ще получите по-малко HDMI портове, телевизор, който не поддържа най-новата технология HDR и вероятно с ниска честота на опресняване. Имайте предвид, че някои телевизори до 1200 лв все още се продават и включват някои от тези функции, така че помислете дали да не харчите малко повече и да получите това, което наистина искате.

Как се правят приложения за телефони

IT STEP посети СПГЕ „Джон Атанасов“


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!