София, ул. Алабин №58

Алгоритъмът на Instagram за newsfeed-а е разбулен

Потребителите на Instagram са пропуснали 70% от всички публикации и 50% от публикациите на приятелите си, преди приложението да промени хронологичния newsfeed за алгоритъм през юли 2016 г. Въпреки объркващото пренареждане Instagram казва, че сортирането на релевантността довежда до това потребителите да виждат 90% от публикациите на своите приятели и да отделят повече време за приложението.
И все пак Instagram никога не е обяснил точно как алгоритъмът избира какво да ви покаже. До днес. Компанията, собственост на Facebook, събра група от репортери в новия си офис в Сан Франциско, за да разкрие тайната на алгоритъма за класифициране на публикациите в Instagram.

Критериите за класификация на публикациите в Instagram
Instagram разчита на machine learning, за да създаде уникален newsfeed за всички. Дори да следвате същите хора като някой друг, ще получите персонализиран newsfeed въз основа на начина, по който взаимодействате с тези профили.
Три основни фактора определят какво виждате в newsfeed-a:
Интерес: Платформата предвижда, че ще се интересувате от даден пост повече, отколкото от друг. Това става благодарение на machine learning, анализиращо действителното съдържание на публикацията.
Скорошни новини: Колко скоро е публикувана публикацията, като се даде приоритет на навременните публикации в сравнение със старите седмици.
Връзка: Колко сте близък до човека, който го е споделял, с приоритет са хора, с които сте си взаимодействали много с Instagram в миналото, например като коментирате публикациите си или сте се тагвали на снимки.

Освен тези основни фактори, три допълнителни сигнали, които влияят на класирането, са:
Честота: Колко често отваряте Instagram, тъй като ще се опита да ви покаже най-добрите публикации от последното Ви посещение.
Следване: Ако следвате много хора, Instagram ще избира от по-широк кръг автори, така че може да видите по-малко от всеки конкретен човек.
Употреба: Колко време прекарвате в Instagram определя дали просто виждате най-добрите публикации или не.

Как да правим перфектните снимки със смартфон

Няколко книги, които всеки графичен дизайнер трябва да прочете /част 2/


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!