София, ул. Алабин №58

Amazon е втората компания, която достигна пазарна капитализация от 1 трилион долара

Когато пазарната капитализация на Apple през миналия месец мина трилиона долара, причината беше проста: тя прави устройства, за които много хора са готови да похарчат много пари.
Сега Amazon се превърна във втората американска компания, която прекоси тази невероятна линия. Нейните акции поскъпнаха до 2,050.50 долара във вторник сутринта. Основателят и главен изпълнителен директор на Amazon, Джеф Безос, струва почти толкова, колкото и Бил Гейтс и Уорън Е. Бъфет.

Нийл Сондърс, управляващ директор на GlobalData Retail, заяви: „Да се постигне пазарна капитализация от над 1 милион долара е впечатляващо. Да го направите за малко повече от 24 години е изключително!
„Това, което Амазонка постигна това, демонстрира драматичния си напредък както в сектора на търговията на дребно, така и в технологиите, както и влиянието, което сега оказва върху голяма част от потребителския пейзаж“.

Като по-млад брат, Amazon може да е на второ място в символичния момент от трилиона долари, но има неща, за които е първи.
Например, Amazon отне само 16 дни в сравнение с 622 дни на Apple, за да излезе от пазарна стойност от $ 600 млрд. до $ 700 млрд., според Wall Street Journal.
Това ускорение има смисъл, тъй като Amazon прекарва по-голямата част от времето си като публично дружество, което отчита загуби или незначителни печалби. Основателят Джеф Безос твърдо каза, че предпочита да реинвестира приходите от продажби в компанията, за да му даде по-добро, по-изгодно бъдеще.
Това е стратегия, която изглежда е изплатила: Amazon обяви печалба от $ 2.5 млрд. през последното тримесечие, което я направи една от най-печелившите компании на Уолстрийт.
И бъдещето изглежда ярко.
Още повече, за разлика от Apple, Amazon е в бизнеса за това как ще живеем в бъдеще.
Всичко това подсказва, че когато става дума за нарастващата пазарна стойност на Amazon, най-добрата дума, която може да се опише, може би е името, което първоначално бе планирал г-н Безос за компанията: безмилостен.
Този път обяснението е по-сложно
Статистически Amazon улавя 49 цента от всеки долар за електронна търговия в САЩ. Той наема повече от 550 000 души и генерира 178 милиарда долара годишни приходи. Той продава всичко – от фъстъчено масло до компютърни компоненти и наемане на водопроводчик.
Но това, което винаги е продало най-много – на инвеститори, клиенти и медии – е вълнение.

В началото Amazon беше вълнуващ нов начин за пазаруване на книги онлайн. След това беше вълнуващ нов начин за четене (Kindle e-books), вълнуващ нов начин за публикуване (CreateSpace), вълнуващ нов начин за захранване на интернет (Amazon Web Services), вълнуващ нов начин за получаване на доставки (Amazon Prime ), вълнуващ нов начин да направите вашата къща високотехнологична база (Alexa).

Samsung е „почти приключил“ изработката на сгъваемия телефон на бъдещето

Как премина събитието „Как да правим пари от дизайн“ с Дъзи Алиджикова

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!