София, ул. Алабин №58

Amazon представи Echo dot kids

Алекса се настанява и в детската стая.

В сряда Amazon оповести за детска версия на популярния си интелигентен говорител с участието на гласовия асистент Алекса.

Изданието “Echo Dot Kids Edition” възпроизвежда музика, отговаря на въпроси и се предлага с едногодишен абонамент за FreeTime Unlimited на Amazon, който предлага достъп до книги, подходящи за деца, и безплатни радиостанции. То е насочено към деца на възраст от 5 до 12 години.

Колоритните приспособления, които идват в защитни калъфи – синьо, червено или зелено – са с родителски контрол. Родителите могат да зададат времеви ограничения за ползване и да изберат до кои услуги децата могат да имат достъп. Песните с неподходящи текстове се блокират автоматично и възможността за закупуване на различни неща от интернет е забранена.

Подобно на възрастната версия на Amazon Echo Dot, Alexa ще отговори на вашите въпроси, но отговорите на по-новото устройство са пригодени за по-млада аудитория. Попитайте Алекса дали дядо Коледа съществува и тя ще отговори: “Не съм го срещала, но ако го направя, искам да попитам за носа на Рудолф.”

За чувствителни теми, като например откъде идват бебетата, Алекса се казва: “Хората правят хора, но как са създадени, ще бъде по-добър въпрос за възрастните”.

Алекса има подобен отговор, ако детето твърди, че са тормозени, като ги насърчава да кажат на някой, който може да помогне.

Amazon също така си партнира с компании като Disney и Nickelodeon, които предлагат игри, тематични будилници и истории.

Но тези функции не са евтини. На $ 79,99, The Echo Dot Kids Edition е с 30 долара повече от тази за възрастни.

 

Как да проверим процесора и RAM-та на своя компютър

Проверете лесно дали вашият Gmail се проследява

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!