София, ул. Алабин №58

Android добавя нови функции във „Find my device“ функцията

През годините Google въведе много инструменти, които подобряват функциите за сигурност на Android и същевременно предлагат безпроблемно преживяване от страна на потребителите. През 2013 г. Google въведе услуга „Device manager“, която помага при намирането на изгубени устройства. Миналата година компанията пусна още няколко функции за същото и го нарече Find My Device.

Приложението „Find my device“ вече може да показва последното известно местоположение

В случай, че сте загубили телефона си, той не е свързан към интернет и не може да покаже текущото местоположение, Find my device ще покаже последното известно такова от историята на местоположенията в Google Maps. Потребителите също така ще имат възможност да стартират локализиране с Google Maps от приложението „Find my device“, за да могат да проследят устройството.

Вече можете да проверите последната свързана точка за Wi-Fi в приложението „Find my device“
Приложението ще покаже и последната свързана Wi-Fi точка за достъп. Това ще даде възможност на потребителите да определят местоположението на изгубеното си устройство, дори ако то не може да бъде локализирано.

Приложението „Find my device“ вече показва и нивото на батерията на изгубения смартфон

Инструментът „Find my device“ ще покаже и количеството батерия, останало в устройството. Това ще позволи на потребителите да изчислят времето, през което трябва да намерят своя смартфон.
Сега можете да позвъните и да заключите телефона, както и да изтриете данните от разстояние

Вече е по-лесно за потребителите да заключат и изтрият всички файлове от телефона си.

Освен това Android Wear и умните високоговорители на Google Home могат да ви помогнат да намерите изгубения си смартфон

Потребителите могат да намерят телефона си със своя часовник (докато двете устройства имат разрешено местоположение) или да поискат това от Google Home с въпроса: „OK, where is my phone“?

Бранд дизайн вдъхновения

Децата, променили малкия бизнес завинаги

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!