София, ул. Алабин №58

Apple инвестира във възобновяема енергия в Китай


Производителят на iPhone заяви в четвъртък, че пуска фонд от 300 млн. долара, който ще инвестира в проекти за чиста енергия във втората по големина икономика в света.
Apple си партнира с 10 от своите глобални доставчици на фонда, чиито инвестиции имат за цел да генерират достатъчно възобновяема енергия, за да захранват еквивалента на почти един милион домове в Китай.
Превръщането на Китай в икономическа електроцентрала през последните десетилетия е повлияло върху околната среда на страната и здравето на хората. Премахването на замърсяването се превърна в приоритет за властите, макар и да затруднява икономическия растеж на страната.
Екологичната група “Грийнпийс” предупреди, че производството на електроника използва много енергия в Китай и се основава на замърсяващи въглищни електроцентрали.

Главният изпълнителен директор Тим Кук често посещава страната, а компанията създава центрове за научноизследователска и развойна дейност там.
Много продукти на Apple се произвеждат в Китай и след това се доставят по целия свят. Страната също така представлява около 20% от продажбите на фирмата.
Сега компанията се намира в опасност да се захване с да въвлезе в ескалационния търговски сблъсък между Вашингтон и Пекин.
Apple и други големи технолози са изтъкнали ангажиментите си за чисти енергийни източници през последните години.

През април Apple обяви, че всички магазини, центрове за данни и корпоративни офиси вече се движат със 100% чиста енергия. Повече от 20 от нейните доставчици също обещаха да захранват производството си за Apple само от чисти енергийни източници, според компанията.

Apple инвестира в китайската индустрия за вятърна и слънчева енергия в миналото. Но новият фонд е отделен от предишните инициативи на компанията в областта на възобновяемите енергийни източници в страната.
Големите доставчици на компоненти, с които работи Apple във фонда, са Pegatron и Wistron. Deutsche Bank (DB) ще управлява фонда и ще инвестира в него.

Модерните технологии и ролята им в образованието за деца

Няколко функции на Viber, които може би не знаете

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!