София, ул. Алабин №58

Apple може да каже “Сбогом” на home бутона

Големите брандове винаги са нащрек за следващата “голяма” технологична тенденция. Най-новата е notch. Въпреки това изглежда, че следващата тенденция, която ще бъде приета от производителите на смартфони, е тази на сензора за пръстови отпечатъци в дисплея. Vivo вече стартира смартфон, който използва сензор за пръстови отпечатъци в дисплея и сега изглежда, че Apple ще се потопи и в този сегмент.

Според доклад на корейската публикация Chosun, Apple казва, че работи върху ултразвуков скенер за пръстови отпечатъци. Понастоящем, използвана от Vivo, технологията използва отразена светлина, за да прочете формата на отпечатъка и след това да я съчетае с тази на потребителя. Ултразвуковата версия в момента се разработва от Apple, Samsung и Qualcomm и твърди, че улавя малки детайли от кожата. Установено е, че ултразвуковите биометрични четци са много по-точни в сравнение с оптичния сорт.

KTB Investment & Securities очаква, че около 100 милиона пръстови отпечатъка ще бъдат на пазара до следващата година. Този брой ще нарасне до 210 млн. до следващата година.

Според по-ранни доклади, Samsung ще пусне сензора за пръстови отпечатъци на дисплея през следващата година на своите устройства Galaxy S10 и очакванията за Apple са същите.

Наскоро бе съобщено, че Apple тази година може да въведе няколко опции за цветовете за iPhone. Според доклад на StreetInsider, анализаторът на Rosenblatt Джун Джан заявява, че компанията се очаква да пусне няколко цветни опции за iPhone с LCD дисплей (вероятно наречен iPhone 8S).

Джун Джан каза: “Тъй като Apple пуска три нови модела всяка година, вярваме, че компанията трябва да разграничи дизайна на LCD модела от двете високотехнологични OLED”, каза той.

Преди 17 години Стив Джобс променя начина, по който джаджите биват продавани

Топ 5 програмируеми роботи за деца


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!