София, ул. Алабин №58

Apple прави iPhone известията по-малко досадни: Ето как ще работят

Новият софтуер, който Apple ще стартира за iPhone и iPad през следващите месеци, ще направи управлението на известията много по-малко досадни.
Това означава, че няма да бъдете непрекъснато бомбардирани със сигнали, че имате нов имейл или че някой ви е изпратил съобщение във Facebook – освен ако наистина не искате тези сигнали.
Промените ще бъдат включени в iOS 12, която Apple обяви наскоро. Той ще бъде налице за айфони и айпади през следващите месеци.
Ето какво ще се промени:

Вместо да получавате известие за всеки сигнал, който сте получили, те ще бъдат групирани

Ако докоснете група, можете да видите отделни известия от конкретно приложение

Ако прекарате пръст наляво над известието, можете да го изчистите, да го прегледате или да го управлявате

Управлението ви позволява да зададете нови правила за конкретни приложения. Могат дасе „изпълняват тихо“, което означава, че уведомлението ще се появи в notification center, но няма да го видите на заключения екран, да получите звук или някакъв друг тип известие.

Можете също така напълно да изключите известията от всяко приложение. Трябва да влезете в менюто с настройки и да намерите конкретно приложение, което да управлявате.

В съчетание, тези промени трябва да намаляването броя на известията, които получавате. В съчетание с друга нова функция за iOS 12, screen time, тя трябва да намали честотата на пускане на дисплея.

3 интересни факта за програмирането

Бранд дизайн вдъхновения

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!