София, ул. Алабин №58

Apple предупреждава: Не използвайте Iphone за добив на криптовалути

Технологичният гигант Apple е актуализирал насоките си за разработчици, за да забрани изрично минирането на криптовалути като Bitcoin.
Новите правила ограничават приложенията, които хабят твърде много батерия, генерират прекомерна топлина или ненужно оказват натиск върху ресурсите на устройството – всичко това e следствие от „копаене“ на криптовалути.
„Приложенията, включително и рекламите на трети страни, показвани в тях, не могат вървят на бекграунд, както например прави минирането на криптовалути“, каза Apple на своя уебсайт.

Малко вероятно е някой да успее да „копае“ криптовалути с един iPhone или iPad, заради количеството енергия и изчислителна мощност, които са необходими. Но действията на Apple би могло превантивно да спре бъдещите енергоемки цифрови валути да бъдат добивани на тези устройства или да спрат обединяването на множество устройства за постигане на този резултат.
Ето какво казва сайтът на Apple:

2.4 Хардуерна съвместимост
2.4.2 Проектирайте приложението си, така че да използвате енергията ефективно. Приложенията не трябва да изливат бързо батерията, да генерират прекомерна топлина или да натоварват ненужно ресурсите на устройството. Приложенията, включително всички реклами на трети страни, показвани в тях, не трябва да работят с несвързани фонови процеси, като миниране на криптовалути.

Добивът на криптовалути е по същество математика и често се извършва от високопроизводителни компютри. За да се търгува bitcoin, транзакциите трябва да бъдат проверени чрез сложни математически уравнения, след това и добавени към това, което е известно като „разпределителна книга“. В замяна на решаване на уравнения „миньори“ получават bitcoin.
На компютъра този процес генерира 1400 вата – същата енергия като един сешоар, според Bitcoin Mining Coinmint.
Много приложения в магазина на iOS твърдят, че позволяват на потребителите да използват мощни устройства, включително „Crypto Minin“ и „Crypocurrency Cloud Mining“. Последният казва, че позволява на потребителите да „печелят пари и криптовалути“ без големи инвестиции или участие на скъп хардуер или софтуер.“
Bitcoin достигна най-ниското си ниво за последните 2 месеца през уикенда, след като сравнително малка южнокорейска борса съобщи, че е била хакната. Дигиталната валута се търгуваше близо до $ 6,726 в понеделник, според CoinDesk.

Porsche представя първия си електрически автомобил

Как да активирате Gmail Offline в Chrome


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!