София, ул. Алабин №58

Apple продаде най-много телефони на Singles Day в Alibaba

Apple е била най-продаваната марка за мобилни телефони по време на 24-часовата промоция на Singles Day в Alibaba, побеждавайки китайските си конкуренти.
Alibaba пусна списък с продукти в различни категории, които имат най-висока брутна стойност на стоките (GMV), или продажби чрез различните платформи на гиганта на електронна търговия. Apple записа списъка в категорията мобилни телефони, но Alibaba не пусна конкретни цифри за броя на продадените бройки или за общото количество GMV, внесено от Apple.
Технологичният гигант в САЩ беше една от 237 марки, които надминаха 100 милиона юана (14,36 милиона долара) продажби по време на Singles Day.
Годишното събитие на Alibaba, известно още като „Double 11“, достигна рекорден ръст от 213,5 милиарда юана (30,8 милиарда долара). В рамките на 24 часа хиляди марки правят мащабни отстъпки за продуктите си.

Цифрите, предоставени от китайската фирма, не предоставиха подробности за това какъв тип Айфони са били закупени. Huawei – най-големият китайски производител на смартфони по пазарен дял – наскоро прескочи Apple и зае второ място по продажби в световен мащаб. Той беше вторият най-продаван бранд на платформите на Alibaba по време на Singles Day. А на трето място е бил Xiaomi. Samsung остава на 8-мо място.
Apple вижда възстановяване на китайския пазар през последните тримесечия след тежки времена във втората по големина икономика в света. През тримесечието, приключило през септември, Apple отбеляза ръст на приходите в Китай с 16% на годишна база.
„Това е положителен знак за Apple, тъй като обикновено Xiaomi или Huawei са по-добри в съотношение цена-качество. Това показва, че китайските потребители на смартфони се развиват бързо и се стремят да купят още устройства от висок клас, което е добър знак не само за Apple, но и за други марки „, заяви Нийл Шах, директор на изследването в Counterpoint Research, по телефона в CNBC по телефона в понеделник.

„Първият в света“ изкуствен интелект ще чете новини на живо в Китай
Сгъваемият телефон на Samsung определен като провал

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!