София, ул. Алабин №58

Apple стартира програма за разработване на приложения за жени предприемачи

Apple се стреми да подкрепи жените-предприемачи чрез своя нов Entrepreneur Camp – технологична лаборатория, фокусирана върху разработката на приложения.
Безплатният двуседмичен лагер, който започва през януари, ще даде възможност на жените да получат помощ за кодиране от инженерите на Apple, както и да посещават сесии по дизайн, технологии и маркетинг на App Store. Идеята е да се помогне на екипите да съкратят общото време за развитие.
За да можете да участвате, фирмата трябва да е основана от жени и да има поне една жена в екипа. Програмата включва всички, които се идентифицират като жени.
За компании, които понастоящем са само Android базирани, Entrepreneur Camp може да бъде възможност за тях да научат повече за екосистемата на Apple и да получат подкрепа директно от създателите на технологията. За Apple това е възможност да се увеличи както количеството, така и качеството на приложенията в App store.
„Искахме да се съсредоточим върху жени, които вече имат бизнес с приложения и ние не изискваме от тях да разполагат с приложение за iOS“, заяви старши директорът на Apple на световния маркетинг за разработчици Естер Харе.

„Това не е инкубатор, в който идва добра идея и ние ви помагаме да мислите чрез нея. Тук вече имате добра идея и може би искате да включите machine learning или увеличена реалност.“
Освен това, Хеър смята, че тази програма би помогналa на жените да получат повече средства. Тази година, основателите на жените са увеличили само 2,2% от всички инвестиции в рисков капитал в САЩ, според PitchBook.
В по-широк смисъл тя каза: „Вярваме, че жените могат да имат по-голяма роля в лидерските позиции“.
Ето защо програмата позволява на основния участник да доведе до трима членове от екипа си в лабораторията.
„Дори и да не са най-напредналите, те могат да дойдат на семинара, за да получат подкрепа, развитие и умения“, каза Хеър.
Apple направи подобни работилници в миналото, но това е първото, което се фокусира върху компании, основани на жени. И докато това е специфично за жените, Хеър каза, че „ние разработихме тази програма с всички недостатъчно представени малцинства – особено цветнокожи жени“.

Вижте какво казват специалистите за биткойн балона
Фейсбук събира вашите данни дори да нямате профил в социалната мрежа


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!