София, ул. Алабин №58

Бъг на Facebook прави постовете на 14 милиона потребители публични

За период от четири дни през май, около 14 милиона потребители на Facebook по целия свят са имали настройката по подразбиране за споделяне на всички нови публични публикации, съобщиха от компанията в четвъртък.

Проблемът, който засегна тези потребители от 18 май до 22 май, се появи, докато Facebook тества нова функция.
След като служителите на Facebook откриха грешката, компанията се върна и промени настройките за поверителност за всички публикации, споделени от тези 14 милиона потребители през това време.
Facebook промени всеки пост от тези потребители през засегнатия период до частен, включително публикации, които хората биха искали да споделят публично. Компанията каза на CNN, че са били необходими пет дни, за да направят тези промени.
Засегнатите потребители на Facebook ще получат известие за приложението или уебсайта, което започва в четвъртък. Те ще виждат съобщение от Facebook, което приканва потребителите да „Моля, прегледайте вашите постове“ и връзка към списък с това, което са споделили във Facebook, докато грешката е била активна.

„Наскоро открихме бъг, който автоматично предложи публично публикуване, когато някои хора създават своите публикации във Facebook“, казва Ерин Еган, главен офицер по сигурността на Facebook. „Поправихме този проблем и започвайки от днес, известяваме всички засегнати и ги молим да прегледат всички публикации, които са направили по това време. За да бъде ясно, тази бъг не се е отразил на всичко, което хората са публикували преди – и те все още биха могли да изберат аудитория на своите постове, както винаги.“

Facebook ще пуска платени реклами в Marketplace?

Instagram удължава продължителността на видеото в платформата

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!