София, ул. Алабин №58

Бъг показва лъжлива информация в търсачката на Google

Грешка, която всеки може лесно да види в Google, улеснява извеждането на манипулирани резултати от търсенето, които изглеждат напълно реални.
Грешката при манипулиране на търсенето беше документирана от Wietze Beukema, базиран в Лондон специалист по сигурността, който предупреди, че злонамерен потребител може да използва този бъг, за да генерира дезинформация.
Това се прави, като се обединяват стойности от „графиката на знанието за резултатите от търсенето с Google“ – картите, които се появяват в резултатите от търсенето, за да допълнят заявката за търсене с визуални и бързи факти.
В публикация в блога Beukema обясни, че краткият URL адрес за споделяне, когато е влязъл в резултат от търсенето с Google, може да бъде нарязан и добавен към уеб адреса на всяка друга заявка за търсене.
Той работи и ако търсите „Кой е американският президент?“ Можете просто да манипулирате резултата, за да ви излезе „Snoop Dogg“.

Но това може да бъде реален проблем в епоха на недоверие към интернет компаниите.
Beukema предупреди, че тази грешка при манипулиране на търсенето може да се използва за разпространение на фактически невярна информация или дори пропаганда.
Зад кулисите на една впечатляваща игра
Samsung е поредният технологичен гигант, който страда от спад на продажбите

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!