София, ул. Алабин №58

Блокчейн революцията

Интернет и индустрията разшириха обхвата на маркетинга в световен мащаб, като дадоха на всеки от нас едно ниво на конкуренция чрез блокчейн. Силата на тази технология е децентрализацията. Една блокчейн верига или разпределена база данни съдържа непрекъснато нарастващ списък на транзакциите чрез блокове.

Информацията се споделя от огромна мрежа от компютри, а усъвършенстваната криптография я запазва сигурна, частна и децентрализирана, позволяваща на всеки участник да взаимодейства с нея по сигурен начин, без да е необходима централна власт. Наблюдава се нарастващ списък от записи (блокове), маркирани с време, които са връзка към предишния блок.

Транзакциите се съхраняват в система, която не може да бъде повлияна от политиката, свръхзахранвана или по друг начин променена от трети страни.

Как работи блокчейн технологията

Блокчейнът е публично достъпна система, която е притежание на всички и не може да бъде затворена или цензурирани от никого. Тъй като информацията е свързана, регистрирана и не може да бъде променяна, прозрачността придава по-добри гаранции за инвеститорите, което отваря вратата за повече възможности за по-малките предприятия. Предприемачите биха могли да се конкурират свободно на световния пазар, защото няма особени права или политически връзки, които да го повлияят.

Финансовите институции вече прилагат блокчейн технологията. Блокчейн компании са създадени, тъй като предимствата на тази технология се реализират и са открити подобрения.

Революцията

Както виждаме днес, ще има революция в капитализма, тъй като блокчейнът позволява нова връзка между производителите и потребителите. Тъй като тази цифрова технология продължава да расте и да бъде подобрявана, ще имаме възможност драматично да променим начина, по който бизнесът, обществото и правителството работят заедно, за да възстановят някои от многото разпадащи се икономики у нас и по света. Алиансът от лобисти и политици пряко засегна разпадането на истинското свободно начинание. Блокчейн технологията е път към това, което може да се счита за “свободен пазар”, отколкото това, което е създаден от британския капитализъм.

Топ 5 програмируеми роботи за деца

Що е то Tynker?

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!