София, ул. Алабин №58

Cisco обръща поглед към Югоизточна Азия за своята глобална програма за цифровизация

Гигантът на информационните технологии Cisco е на мисия за увеличаване на глобалната дигитализация и очите й са насочени към Югоизточна Азия.
Американската мултинационална компания осъществява световна инициатива, наречена Стратегия за цифрово ускоряване, която помага на народите да използват ефективно големи данни, интернет на нещата и интелигентна свързаност.

Cisco се надява да повиши конкурентоспособността на страната, икономическия растеж, създаването на работни места и иновациите чрез инвестиции в стартовото пространство, образованието, инфраструктурата и здравеопазването.
Югоизточна Азия е „заредена“ за програмата, заяви Ги Дидрич, вицепрезидент и глобален офицер по иновациите в Cisco, предаде Авико Фуита в четвъртък. Не само, че регионът е „много предприемачески“, той също така може да се похвали с „високообразовано население“ и е „извън графиките“ за ръст на брутния вътрешен продукт, каза той.
Говорейки на конференцията „Изток-запад“ в китайския квартал „Нанша“, Дидрич каза, че програмата по същество създава дигитална архитектура за правителството и след това изгражда план за изпълнение, който заинтересованите страни да следват.

Целта, обясни той, е да помогне на страните да се превърнат в икономики, основани на знанието.

Защо Индонезия?

Индонезия стана първата страна от Югоизточна Азия, която се присъедини към начинанието на Cisco през септември. Други партньори включват Индия, Холандия и Португалия.
При партньорство с нации Cisco първо търси „силен и ангажиран лидер на визията“, защото без това „ние наистина не можем да се движим толкова бързо, колкото ни е нужно“, каза Дидрич.

Какво цели с това Cisco?

Цялата операция е дългосрочна стратегия за растеж на Cisco и по-широката ИТ индустрия, но също така е от полза за интелигентните градове, продължи Дидрич. „Технологията е само фактор, искаме да гарантираме, че фокусът е върху резултатите: растеж на БВП, създаване на работни места и изграждане на устойчива иновационна екосистема“.
Голяма загриженост, която стои зад нарастването на автоматизацията и интелигентната свързаност – два основни компонента на цифровизацията – е ефектът върху пазарите на труда. Данните от Световния икономически форум показват, че 75 милиона работни места ще бъдат разселени в резултат на технологичното развитие.

Какво показва докладът на Fintech от юли 2018
Amazon пуска облачна платформа за тестване на роботи

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!