София, ул. Алабин №58

Да, Facebook следи вашите съобщения в Messenger

Може да си мислите, че разговорите, изпратени във Facebook Messenger, са напълно лични. Но ще се объркате.

Facebook потвърди четвъртък, че използва автоматизирани инструменти за сканиране на разговори в Messenger за злонамерени връзки и изображения с детски порно.

Модераторите на компанията могат да преглеждат всички съобщения, които са маркирани от потребители или автоматизирани системи.

Отдавна е ясно, че Facebook и неговите работници могат да преглеждат публикации, за да гарантират, че отговарят на стандартите на общността. Но много потребители досега си мислеха, че разговорите им по Messenger са частни.

Facebook (FB) заяви в изявление в четвъртък, че запазването на личните съобщения е негов приоритет, но също така защитава автоматизираните инструменти като “много подобни на тези, които други интернет компании използват днес”.

“Съдържанието на съобщения между хората не се използва с рекламна цел”, каза говорител на компанията. „Не чуваме гласовете и видеообажданията ви.“

Facebook е подложена на интензивно проучване през последните седмици, след като новините установиха, че Cambridge Analytica, може да е имала информация за милиони потребители на Facebook без тяхното знание.

Епизодът породи въпроси за поверителността на социалната медийна платформа и доведе до призиви за строга нова регулация. Той също така призова поканите към Facebook да бъдат по-прозрачни относно начина, по който обработват потребителските данни.

 

IT4HR – еднодневен курс за рекутъри и HR специалисти в IT сферата

Какво трябва да знаем за литиево-йонните батерии на нашите устройства?


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!