София, ул. Алабин №58

„Да си направим постер за детска стая“

 

Детската ни работилничка за постери “Да си направим постер за детска стая”, проведена на 25.02.2018 г., направи така че мечтите буквално да се материализират в реалността. В безплатно организираното събитие от Международна компютърна академия IT STEP, деца на възраст между 8 и 12 години, развихриха своето въображение, давайки превес на личната си фантазия и емоция, и сътвориха свой собствен постер за стая.

Малките творци използваха програмата Adobe Photoshop за своя магическа пръчка в сбъдването на мечтите, а нашите преподаватели Алекс и Вили бяха техни ментори в това вълшебно предизвикателство.

 

Повече за менторките Алекс и Вили

Алекс е на 29 години и ръководи катедрата по Компютърна графика и дизайн. Започва да рисува от четвърти клас и споделя, че рисуването е нейната истинска страст. Завършва „Информационен дизайн“ в Техническия университет в София, а магистратурата си по „Бранд мениджмънт“ в НБУ.  След това за кратко учи в Германия, където пише своята дипломна работа.

Сподели ни защо й харесва да работи с деца – те са по-схватливи, търпеливи и не се притесняват да питат. Това й помага, защото по-голямата отвореност на децата към диалог означава и много по-гладък работен процес.

 

Вили е на 27 години и работи в Международна компютърна академия IT STEP от близо 2 години. Завършва специалност „Компютърни системи и технологии“ в Русе. Харесва й работи с деца, защото те са динамични, изключително креативни, свежи и необременени.

 

В събитието, продължило близо час и половина, всяко едно от 12-те деца не само използва една от най-добрите програми за редактиране на изображения за свой помощник, но и се запозна отблизо с някои от тънкостите й. Те научиха как да работят чрез „layers“ (слоеве), подобно на едни малки и усъвършенстващи се графични дизайнери. Малките артисти бяха непрекъснато съветвани от Алекс и Вили и не се притесняваха да поискат тяхното мнение или помощ.

Темите, които децата подбраха в своето графично пътешествие, бяха интересни и разнообразни и ги вълнуваха живо. В плакатите на момчетата оживяха героите на нашумелите напоследък компютърни игри League of legends и Minecraft, а момичетата предпочетоха тяхната стая да бъде украсена от малки и пухкави животинки.

 

В нашата  “Малка компютърна академия”, детето Ви може да научи още много неща, които биха му били от полза в успешното взаимодействие с технологиите и създаването на проекти, чрез тях.

Те ще се запознаят отблизо с науки, които със сигурност вълнуват въображението на всяко дете – роботика, програмиране, логическо мислене. Тук е мястото, където въображението и технологиите могат да родят не само грандиозни проекти, но и стимул за самоусъвършенстване.

Редом с тях, децата ще бъдат научени на самодисциплина, самоорганизиране, лидерство и още много други, които биха помогнали на детето да преодолява безпроблемно предизвикателства.

 

Автор: Наталия Иванова


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!