София, ул. Алабин №58

Защо Kodu?

Децата са пълни с идеи. Те често ни изненадват с нещата, които вършат. Оставяте ги в купчина пясък, а те правят чудати замъци, създадени само и единствено с желание и въображение. Microsoft и Tech One Learning се възползват от този неограничен източник на творчество, използвайки най-иновативната детска платформа – Kodu – софтуер за създаване на игри, който разкрива пълния потенциал на творчеството на детето.
Kodu позволява на децата да създават свои собствени игри. Да проектират, програмират и да играят, споделяйки със света. Детето може да качи своята игра на сървъра заедно с други творения и да ги сподели с творческата общност на Kodu. Може да направи състезателна игра с дрони, приключенска игра с дървета, планини и реки; всичко, създадено по негов вкус – възможностите са неограничени.

Програмата е като безкраен виртуален пясък. Детето може да проектира всяка форма, за да създадете свят и история, превръщайки въображението си в истинска видео игра. Разбира се, това не е толкова просто, колкото да играят на видеоигри, но удобният интерфейс и механика на Kodu го правят разбираем за децата и е чудесен избор за тези, които имат нулеви познания за програмирането или дизайна на игрите.

Tech One Learning вижда Kodu като възможност да усъвършенства програмните умения на децата от ранна възраст. Kodu за деца е тренировъчна програма, която ще научи децата на основите на Kodu – прототипи, механика на игрите и проектиране на цялостен вид и усещане за видео игра. Видеоигрите са креативност и новаторски подход към учебното програмиране, особено за децата. Те им дават възможност да създадат неща, с които да се гордеят, само с въображение. А след това ги изследват и си взаимодействат с тях.
Почти всяка индустрия се нуждае от програмиране и Kodu е идеалната детска платформа за децата, даваща неимоверно
предимство в съвременния свят.
Вижте Kodu и нейната творческа общност тук.

Международна компютърна академия IT STEP обучава децата в Малка компютърна академия с помощта на Kodu. Заповядайте на консултация при нас и ще разберете повече за предимствата, които дава платформата на вашето дете.

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!