София, ул. Алабин №58

Дори огромната глоба от ЕС не може да попречи на Google да расте

Google успя да направи милиарди дори след като беше наказана с огромна глоба, която би осакатила много компании. 
Alphabet, компанията-майка на Google, усети спад от европейска глоба този месец, но увеличението на продажбите помогна да се компенсира този удар.
Печалбата на компанията падна до 3,2 млрд. долара за тримесечието, завършващо през юни, което е спаднало от около 3,5 млрд. долара за същия период преди година. Без наказанието, печалбата на Алфабет би била 8,3 милиарда долара.
ЕС наложи глоба на Google за несправедливо натрапване на приложенията си върху потребителите на смартфони и за осуетяване на конкурентите. Комисията също така нареди на Google да даде на производителите по-голяма свобода да решават кои приложения да инсталират на смартфони с Android.
Въпреки че ЕС наложи глобата след края на второто тримесечие, Alphabet преди това заяви, чe Google ще обжалва решението.
Попитан за потенциалните бизнес последици от решението на ЕС за конферентен разговор с анализатори в понеделник, главният изпълнителен директор на Google Сундар Пичай заяви, че е “твърде рано” да се каже. “Ние анализираме решението”, каза той.
Продажбите на Alphabet нараснаха до 32,7 млрд. долара за тримесечието, което е с 26% повече от предходната година, дължащо се на продължаващата сила на машината за продажби на реклами на Google, включително реклами за мобилни реклами и видеореклами в YouTube.
Рекламните продажби на Google достигнаха 28 милиарда долара, спрямо 22,7 милиарда долара година по-рано.
Акциите на компанията достигнаха до 5% след като се търгуваха в понеделник, след като резултатите от печалбите достигнаха връхна точка.

Няколко книги, които всеки графичен дизайнер трябва да прочете (част 1)

Как да експортнете паролите и данните си за вход от Google Chrome


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!