София, ул. Алабин №58

Ето как функционира Google search

Google Search е един от най-големите и най-използваните продукти на компанията. Той е нещо, което използваме почти всеки ден. Силата му всъщност не е някаква магия, а комплексен набор от алгоритми. Те не само действат, когато показват хиляди относителни резултати за „0,03“ секунди, но и захранват прогнозите за автоматичното допълване на платформата, правейки целия опит в търсенето по-добър и по-бърз.

Наскоро в публикация в блога си Google разкри как функционира автоматичното довършване на търсенето и как филтрира неподходящи резултати въз основа на различни параметри.

Съветникът на Google, Дани Съливан заяви, че тези резултати са прогнози, а не предложения. Това означава, че Google може в най-добрия случай да предскаже кои потребители от какво биха могли да се интересуват, като им даде подобни предположения.

Както знаем, прогнозата на Google се променя, когато потребителят написва нови букви в полето за търсене. Например, ако даден клиент пише „San F“, комплексните алгоритми ще покажат свързаните с „Сан Франциско“ резултати. Въпреки това, написването на „Сан Фе“ ще отстрани тези хиляди резултати и ще доведе до следващата популярна тема или тенденция, определена от различни параметри като вашия интерес, местоположение и др., в прогнозните резултати.

Техническият гигант също така премахва някои прогнози, които са в противоречие с политиката му за автоматично допълване. Това са резултати, свързани със сексуални, насаждащи омраза и показващи насилие параметри. В допълнение към това търсачката на Google също премахва прогнозите, които според нея са спам или са тясно свързани с пиратството или в отговор на валидни правни искания.

Освен това Съливан добавя, че броят на резултатите от автоматичното довършване на търсенето варира според устройството. На потребителите на настолни компютри обикновено се виждат до 10 резултата, докато в мобилни устройства потребителите виждат около пет резултата, тъй като размерът на екрана е по-малък. Гигантът за търсене също така работи, за да намали броя на неподходящите резултати от автоматичното довършване.

Впечатлени сте от начина, по който Google функционира? Можете да станете част от този или подобен екип по разработване на софтуер, стига да го искате достатъчно. Запишете се за безплатна консултация, за да разберете повече за начините, по които може да стане това.

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!