София, ул. Алабин №58

Ето как може да проверите дали вашият facebook профил е бил хакнат

Facebook миналия месец потвърди, че няколко милиона акаунта са били достъпни и данните на потребителите са били откраднати. Вчера той разкри, че са били засегнати точно 29 милиона акаунта и са откраднати детайли като имена, училища, колеж, лични контакти и други. Компанията твърди, че вече работи с ФБР, за да провери дали е засегната друга услуга или не и колко сериозна е цялата ситуация. Дотогава обаче тя разкри, че екипът ще се свърже с онези, чиито акаунти са били хакнати.
Facebook заяви, че ще изпраща съобщения до онези потребители, чиито профили са били хакнати, и ще им каже точно каква информация е била взета. Въпреки че все още предстои разследване, пак можете да проверите дали профилът ви е засегнат или не и каква информация е открадната.

Ето как можете да проверите:


Стъпка 1: Отворете Facebook на desktop и посетете Help center на Facebook (https://www.facebook.com/help/securitynotice).
Стъпка 2: Превъртете до края на страницата и вижте подтемата „‘Is my Facebook account impacted by the security issue?’“
Ако профилът ви е бил хакванат, под подтемата ще бъде посочено „Да. На базата на това, което научихме досега в нашето разследване, нападателят има достъп до следната информация за профила в Facebook „, последвана от текстове като „Name“ „Email adresess“, „Phone number“ и др.
В случай, че сте един от щастливците, чиито акаунт не е била хакнат, няма да имате такъв текст
Как хакерите откраднаха информацията?
Както бе споменато от Facebook миналия месец, хакерите откраднаха информацията на около 29 милиона потребители с помощта на функцията „View as“ в уебсайта. Нападателите не просто откраднаха основна информация като име и дата на раждане, но и подробности за образованието, телефонни номера и имейл адреси, ако са посочени в профила.

Samsung представи Galaxy A9 – първият телефон с 4 камери на гърба
Нова система ще може да локализира военни и роботи без GPS


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!