София, ул. Алабин №58

Ето колко пари щяхте да имате, ако бяхте инвестирали $1,000 в Apple през 2008

Акциите на Apple достигнаха историческа стойност от 1 трилион долара, като стана първата публична американска компания, която някога е достигала този капитал. Акциите достигнаха цената от 207.05 долара на акция, необходима, за да състави капитала от 1 трилион долара.
Така че, ако сте инвестирали в Apple преди десетилетие, вероятно ще се чувствате доста добре днес. Според изчисленията на CNBC инвестиция от 1000 долара, направена в началото на август 2008 г., ще струва повече от 9 222,50 долара към 2 август 2018 г. или девет пъти повече, включително повишаване на цената и изключване на дивиденти.

Докато акциите на Apple са се представяли добре, всеки отделен запас може да е свръх или по-слаб, а миналите възвръщания не предвиждат бъдещи резултати.
Неотдавнашното увеличение на Apple позволи на софтуерната компания да победи американския гигант Amazon в състезанието, за да се превърне в първата публично търгувана американска компания на стойност 1 трилион долара.
Акциите на Apple също се повишиха през май, когато изпълнителният директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет разкри, че компанията му е закупила 75 милиона акции на Apple, добавяйки ги към 165,3 милиона акции, които вече притежава.
Някои анализатори се опасяваха от възможно забавяне на продажбите на iPhone, след като тримесечният отчет за печалбата на компанията показа, че Apple продава по-малко айфони от очакваното. Но все пак, в интервюто си за „Squawk Box“, Бъфет каза, че дългосрочните инвеститори не трябва да бъдат твърде загрижени за това.
Ако искате да инвестирате в Apple или обмислите да пуснете пари на фондовия пазар, опитни инвеститори като Бъфет, Марк Кубан и Тони Робинс Ви предлагат да започнете внимателно.
Съветът, който дават те, е единствено да бъдат следени внимателно индексите.

Адвокатите ще бъдат следващата професия, заменена от изкуствения интелект

3D холограма вече и в нашите домове


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!