София, ул. Алабин №58

Facebook се опитва да смаже конкурент

Джеси Леймгрубер е съосновател на Bloom, startup технология, подпомагаща хората да контролират личните си данни при влизането си в различни онлайн услуги и приложения.
Той и екипът му направиха това, което много стартиращи фирми предприемат, за да ускорят растежа: те се рекламират във Facebook.
Компанията похарчи стотици хиляди долара за тези реклами, като привлече потребители към онлайн услугата за защита на личните данни на компанията. Тактиката работеше – докато Facebook внезапно забрани рекламите на компанията по-рано този месец.
– Просто го забраниха – каза Леймгрубер.
Facebook казва на Блум, че е част от репресиите върху реклами за измамни финансови продукти и услуги, свързани с криптопрепоръката.
Bloom не продава никакви финансови продукти или услуги и няма нищо общо с криптовалутите. Въпреки че изполва блокчейн технология, уеб сайтът на Bloom има някои думи, които често се използват в сайтове за криптовалути, като „Ethereum“ и „blockchain“. Тя също така е осъществила продажбата на символи, използвани от разработчиците за изграждане на приложения, през 2017 г., преди да се появи крипторекламата.
„Въпреки че „разхлабихме“ политиката това лято, тя остава ограничена“, заяви говорител на Facebook. „Ще продължим да изслушваме обратната връзка, да видим колко добре работи тази политика и да продължим да проучваме тази технология, така че ако е необходимо, да я преразгледаме във времето“.

Заслужава ли си да си купим Google Pixel 3?

Смарт очила с невиждани досега функции


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!