София, ул. Алабин №58

Facebook спира три тийн приложения, които наскоро купи

Facebook спира три приложения, включително тийн app, наречен tbh, който купи преди около осем месеца.
В публикация в блога социалната мрежа заяви, че ще затваря приложенията “tbh”, “Hello” и “Moves”, заради “ниската им употреба”. Facebook ще изтрие потребителските данни от приложенията в рамките на 90 дни.
“Знаем, че някои хора все още използват тези приложения и ще бъдат разочаровани”, заяви компанията в публикация в блога в края на понеделник. “Но трябва да дадем приоритет на нашата работа.”
Facebook придоби “tbh” – популярното текстово съкращение “To be honest” – за неразкрита сума миналия октомври. Приложението позволява на потребителите да участват в анонимни анкети и да дават обратна връзка на приятелите си. Първоначално тя била широко популярна сред тийнейджърите. Над 5 милиона души са изтеглили приложението за няколко седмици.

След сделката четиримата създатели на Tbh Никита Биър, Ерик Хазард, Кайл Сарагоса и Никола Дюкодон се присъединиха към седалището на Facebook в Menlo Park. Говорител на компанията заяви, че екипът ще остане във Facebook и ще работи по други продукти.
“Докато приложението му Instagram е популярно сред по-младите потребители, Facebook продължава да наблюдава внимателно новопоявилите се тийнейджъри, за да разбере по-добре какво демографията” – каза Томас Хюсън, вицепрезидент на изследователската фирма Forrester.
“С изключение на WhatsApp, мисля, че фокусът на фейсбук ще бъде не придобиване на конкретно приложение или аудитория, а на технология – като разпознаване на реч, AI и т.н., както и екип зад определена концепция или технология, ” – каза той.

Как да разберете дали сте блокирани в Whatsapp

Google въвежда нов API за биометрично удостоверяване за Android P


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!