София, ул. Алабин №58

Google добавя нова функция в Google translate

Докато пътувате често може да се случи да не знаете местния език и това може да се окаже една от най-големите бариери. И това може да се случи не само когато пътувате международно. Например Индия е разнообразна земя с различни езици, в границите на която се говорят поне няколко други чужди езика, освен индийския. За целта ще ни помогне Google Translate. Последната актуализация на приложението улеснява използването на приложението в някои части на страната, където може да се окаже, че не можете да общувате на местния език.

Докато вече има офлайн поддръжка за 7 местни индийски езици – Бенгали, Гуджарати, Канада, Маратхи, Тамил, Телугу и Урду – от миналата година новата актуализация позволява незабавен превод чрез камерата при офлайн режим.

Най-новата версия на Google Преводач 5.18.0.RC03 в списъците на Play Store, предлага новата актуализация, „Офлайн превод, включително незабавен превод от английски, за повече езици (Бенгали, Гуджарати, Канада, Марахи, Тамил)

Google обяви подкрепата за превод на местни езици в офлайн режим, който по същество позволява на потребителите да превеждат дума или изречение дори когато не са свързани към интернет. За да използвa офлайн преводите, потребителят трябва да изтегли конкретния езиков пакет от приложението „Translate“, когато е свързан към интернет.

Харесайте Facebook страницата на Международна компютърна академия IT STEP ни, за да следите тези и други актуални новини от света на IT.


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!