София, ул. Алабин №58

Google Drive сменя своя дизайн

Google започна да актуализира почти всичките си приложения “G Suite”. Въпреки че вече е пуснал новия дизайн на Gmail, сега е започнал да обновява своя интерфейс на Drive. Подобрението е по-скоро козметичнo.

Както се споменава в публикация в блога в G Suite Updates, “новият” потребителски интерфейс на Drive е променен само за уеб, а не за версиите на приложения. Функционалността остава една и съща в услугата, но “някои икони и бутони са се преместили”. Редизайнът се придържа към новите принципи за дизайн на материали, разкрити от гиганта за търсене наскоро.

“Изградихме този нов интерфейс, за да създадем чувствително и ефективно преживяване за потребителите на Drive и да съгласуваме с другите продукти на G Suite, като например наскоро преработения Gmail,”.

Някои от забележителните промени, споменати от Google, включват:

– Логото в горния ляв ъгъл е променено на логото на Google Диск

– Ако сте добавили персонализирано фирмено лого, то е в горния десен ъгъл

– Иконата за настройки бе преместена в съответствие с лентата за търсене

– Иконата на Помощния център е преместена в съответствие с лентата за търсене.

-Фонът на страницата вече е бял, а не сив.

– Бутонът “NEW” е актуализиран.

– Шрифтът, използван за заглавия, е променен.

Струва си да добавим, че потребителите няма да трябва да кликват върху специален бутон “Test new Google drive”, за да видят новия интерфейс – нещо, което се случи с Gmail. Компанията ще я пуска поетапно на всички потребители в следващите няколко дни.

Както съобщи Google на конференцията IO 2018, в следващите месеци ще пусне актуализации и на други от своите приложения.

 

Необходима ли е математика, за да станем добри програмисти?

Adobe Indesign – за какво се използва?


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!