София, ул. Алабин №58

Google и Facebook могат да бъдат засегнати от търговката война между САЩ и Китай

Търговските войни на президента Доналд Тръмп са достигнали Силиконовата долина.
Администрацията на Тръмп обмисля тарифи за мрежово оборудване от Китай. Това би означавало неприятности за компаниите, които купуват китайски компоненти за своите глобални изчислителни операции, като Google, Facebook и Amazon, твърдят анализатори.
И производителите на чипове като Intel (INTC) могат да срещнат пролем с тарифите на компютърните чипове. Американските компании често изпращат предимно готови чипове в Китай за монтаж, тестване и опаковане. Тези компании могат да плащат огромни такси, когато тези чипове се доставят обратно в страната.
Досега американските технологични гиганти до голяма степен останаха извън търговската война. Заплахата от тарифи за технологични продукти от Китай би могла да принуди лидерите на Силиконовата долина да бъдат по-гласни за техните притеснения.
Модемите и рутерите са включени в списък на китайските стоки на стойност 200 млрд. долара, които могат да бъдат обект на 10% тарифи в Съединените щати след 30 август. Тарифата за тези продукти също може да навреди на технологичната индустрия, която използва огромни IT мрежи за доставка на продукти и услуги по целия свят.

Китай представлява почти половината от около 23 милиарда долара IT оборудване, които Съединените щати са внесли през 12-те месеца до април, според Panjiva – световна компания за проучване на търговията, собственост на S & P Global Market Intelligence.
Компаниите или ще трябва да намерят алтернативни доставчици от чужбина, или да се справят с по-високи цени, каза Крис Роджърс, изследовател на Panjiva. Някои доставчици могат в крайна сметка да се преместят от Китай до Виетнам или Малайзия, добави той.
Amazon, Facebook и Google вероятно могат да поемат малки, временни увеличения на разходите, според Ives. По-голямата загриженост е, че тарифите ще разрушат своите вериги за доставки, причинявайки закъснения и забавяне на пускането на продуктите, каза той.

Viber, GDPR и правата, които имаме

Летищни роботи ще ни отвеждат до гейтовете


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!