София, ул. Алабин №58

Google инвестира 550 милиона долара във втория по големина играч в Китай за електронна търговия

Технологичният гигант Google обяви в понеделник, че ще инвестира повече от половин милиард долара във втория по големина китайски играч в областта на електронната търговия, JD.com.
В замяна на това Google ще получи повече от 27 милиона акции в JD.com от клас А на емисионна цена от 20,29 долара за акция.
Това е еквивалентно на $ 40,58 за американски депозитарен дял, базиран на средната цена на търговия през последните 10 дни. JD.com регистрира американски депозитарни акции в компанията си за група на Nasdaq през 2014 г.
Двете технологии компании заявиха, че ще работят заедно, за да развият дребната инфраструктура, която може да персонализира по-добре пазаруването и да намали тежестта върху редица пазари, включително Югоизточна Азия.
От своя страна JD.com заяви, че планира да направи избор на артикули за продажба на места като САЩ и Европа чрез Google – услуга, която позволява на потребителите да търсят продукти в уеб сайтове за електронна търговия и да сравняват цените между различни продавачи.

Когато търговците си партнират с Google, той дава видимост на продуктите си и го прави видими за потребителите онлайн. За технологичния гигант тази услуга за пазаруване е важна, за да помогне за релевантността на бъдещето на електронната търговия.
Партньорството ще отвори канал за JD.com да продава на потребители извън Китай, особено в момент, когато търговското напрежение между Пекин и Вашингтон е високо.
Основател и главен изпълнителен директор на JD.com Ричард Лиу каза, че търговската война ще бъде „ужасна“ и ще свърши много зло на американските марки.
Китайската компания за електронна търговия се конкурира агресивно с Alibaba на Джак Ма. И двете компании са инвестирали значително в технологиите, търговията на дребно и логистиката, за да спечелят от потребителите.

Компанията на Елън Мъск ще изгради високоскоростна летищна връзка в Чикаго

Децата, променили „малкия бизнес“ завинаги

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!