София, ул. Алабин №58

Google пусна новата функция “nudge”

Google наскоро въведе някои нови функции за потребителите чрез своята услуга Gmail. Платформата вече е преминала своя дългоплануван редизайна, последван от функцията “интелигентно композиране”. Този път гигантът за търсене пуска функцията “nudge”, която ви напомня за имейл, въз основа на време.

Новата функция “Nudge” в Gmail ви позволява да зададете конкретно време и дата, когато конкретна поща ще се покаже отново във входящата поща. Това е функция, задействана от изкуствен интелект, разкри Google.

“Когато мейлите ви са пълни с имейли, за щастие новият Gmail може да ви помогне. Сега той ще “побутва” потребителите да отговорят на имейлите, които може да са пропуснали, и да следят имейлите, за които не са получили отговор “, каза блогът на компанията.

Като част от функцията AI ще сканира всички имейли, за да открие важните и да я напомни отново. Функцията е видима в горния десен ъгъл и препраща конкретни имейли във входящата ви поща.

Функцията ще бъде включена по подразбиране, но също така може да бъде изключена ръчно. Това може да стане през настройките на Gmail.

Само преди няколко дни уеб версията на Gmail получи пособността да работи, дори когато няма връзка с интернет. Това означава, че можете не само да четете имейлите, но също така да ги архивирате, да ги изтривате, да пишете и търсите, без да е необходима връзка с интернет. Всички тези задачи ще бъдат синхронизирани онлайн и на различни устройства, след като получат мрежата. За да получите тази функция, ще ви трябва версия 61 на браузъра Chrome.

Gmail вече е направил своята функция “Smart Compose” за потребителите. Целта на тази функция е да направи процеса на писане на изречения по-бърз. Тя е скрита като експериментална функция.

Как да активирате новите функции в Gmail 

Ето кои са най-добрите програмни езици за 2018


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!