София, ул. Алабин №58

Google въвежда нов API за биометрично удостоверяване за Android P

Google се стреми да подобри биометричните данни в предстоящата си операционна система Android P. Компанията съобщи, че разработчиците могат да започнат да използват BiometricPrompt API, за да интегрират биометричното си удостоверяване в техните приложения.
Според Google биометричните данни са важна част от безопасността на потребителите. Приложенията и устройствата обикновено използват фактори за разпознаване, за притежание и биометрични фактори за механизъм за удостоверяване. Тези за разпознаването обикновено включват ПИН и пароли, факторите за притежание включват генератор на символи или ключ за сигурност, докато биометричните фактори включват пръстови отпечатъци, ирис или лицево разпознаване.

„Биометричните механизми за удостоверяване стават все по-популярни и не е трудно да се досетим защо. Те са по-бързи от написването на парола, по-лесни, и предотвратяват един от най-разпространените клопки на автентификация“, пише Vishwath Mohan, инженер по сигурността в Google.
С Android P Google иска да предостави по-добър модел за измерване на биометричната сигурност, да ограничи по-слабите методи за удостоверяване и да осигури обща платформа за разработчиците, за да интегрират лесно възможностите.
Биометричните данни обикновено използват два показателя: False Accept Rate (FAR) и Fake Rate Reject (FRR). Макар че и двата показатели дават точност и прецизност благодарение на machine learning, Google казва, че те не предоставят информация за неговата устойчивост срещу атаки. В Android 8.1 компанията въведе Spaof Accept Rate (SAR) и Imposter Accept Rate (IAR) за измерване на товаколко лесно евентуална атака може да прескочи услугата за биометрични удостоверяване.

SAR и IAR се използват, за да се установи дали биометричните механизми за удостоверяване са силни или слаби. Някои примери за слаби биометрични данни включват необходимостта от повторно въвеждане на ПИН или парола, неспособност за удостоверяване на плащания или транзакции и показва на потребителите предупреждение за рисковете от биометричните данни.

5 причини, заради които 5G е бъдещето

Запознайте се с Goodr – компанията, използваща блокчейн технология за намаляване на разхищението на храна

 

 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!