София, ул. Алабин №58

Huawei планира да произведе очила с „увеличена реалност“

Huawei работи върху интелигентни очила с увеличена реалност (AR), които биха могли да дебютират през следващите една или две години, като потенциално може да направят състезание с Apple, който според съобщенията работи върху подобен продукт.
AR е технология, която визуализира виртуални триизмерни образи върху реалния свят. Това е сходен принципа на приложенията за игри за смартфони, които позволяват на потребителите да виждат цифрови обекти през екраните на телефоните си.
Китайският технологичен гигант вече е увеличил приложенията за реалност на последния си смартфон Mate 20 Pro.
Но Ричард Ю, главен изпълнителен директор на потребителския бизнес на Huawei, каза в ексклузивно интервю, че AR очилата биха могли да позволяват на хората да изпитат АР.
„В началото може да се почувствате AR и да не ви се стори нищо особено, но в бъдеще ще видите все повече и повече стойността на това“, добави той.
Интелигентните очила са технология, която всъщност не е излязла сред потребителите. Google Glass, една от първите версии на този продукт, не получи успех. Microsoft има продукт, наречен HoloLens, който използва подобрена реалност, но се продава на бизнес потребители.
Но изглежда, че има нов интерес към концепцията сред големите компании за потребителска електроника.
Миналата година Блумбърг съобщи, че Apple работи върху слушалки AR. През август технологичният гигант в САЩ придоби Akonia Holographics, компания, която произвежда лещи за такъв продукт.

Apple не е единствената технологична фирма, която иска да влезе на пазара с подобен продукт. Facebook също работи върху очила с AR. Миналия месец Ficus Kirkpatrick, ръководителят на социалната мрежа за увеличена реалност, потвърди, че хардуерният продукт на AR е в процес на разработка.
Повишената реалност е технология, която е била обсъждана от технологични лидери, включително изпълнителния директор на Apple Тим Кук. И това е област, в която анализаторите очакват огромен ръст. Фирмата за проучване на пазара IDC очаква малко над 200 000 AR очила да бъдат изпратени през тази година, като през 2022 г. ще се увеличат до над 21,59 милиона.
„Растежът на очилата с AR може да изглежда пуст, но все още е много ранни дни на този пазар“, заяви в доклад, публикуван през септември, Том Маниели, вицепрезидент на устройствата и AR / VR в IDC.

Huawei сега е № 2 производител на смартфони

Huawei стана сериозен играч в областта на потребителската електроника, наскоро изпревари Apple като вторият по големина производител на смартфони в света. Той се разраства и в други области като лаптопи и интелигентни технологии, а наскоро обяви смарт говорител, наречен AI Cube.
Компанията не се страхува да навлезе в нови продуктови области и да оспори доминиращите играчи.
Потребителският бизнес в Huawei е много млад, но се разрасна бързо. Миналата година приходите му нараснаха с 31.9% на годишна база до 237.2 милиарда юана (34.1 милиарда долара)
.

Откриха нова единица за време
Alibaba създаде умен дисплей за хора с увредено зрение, струващ едва няколко цента


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!