София, ул. Алабин №58

Huawei пуска собствен smart говорител

Huawei пусна свой собствен говорител в петък, който се използва като интернет рутер и разполага с гласовата асистентка Алекса на Amazon, и с това доказа, че се опитва да догони Google и Apple. 
Това е първият път, в който китайският технологичен гигант навлиза в интелигентното пространство на високоговорителите.
AI Cube изглежда много подобно на продукта Google Home, но Huawei се е опитал да се диференцира от конкуренцията чрез изграждането на 4G мобилен интернет рутер. Това означава, че хората ще могат да го използват като Wi-Fi. 
Асистентът на Amazon Алекса е вграден в устройството на Huawei, което позволява на хората да използват всички различни функции, които оказва гласовият асистент на гиганта за електронна търговия. Това включва многобройните „умения“ или приложения, които разработчиците изграждат в Алекса.
Понастоящем Huawei не разполага със собствена технология за гласови асистенти. Използването на Alexa му позволява да разполага с лесен гласов асистент на няколко езика, включително немски и английски.
Cube AI първоначално ще бъде пуснат в Европа към празничния сезон в края на годината. Huawei не каза дали ще бъде налице в САЩ или Китай по-късно.

Въпреки че използва Алекса, AI Cube на Huawei все още се конкурира с устройствата Echo на Amazon, Google Home и Apple HomePod. Стойността на зараждащия се интелигентен пазар на високоговорители се очаква да достигне до 17,4 млрд. долара през 2022 г. от 4,4 млрд. долара през 2017 г., сочат данни от изследователската фирма IDC. Huawei се надява да получи голяма част от този дял.
Китайската фирма вече е отбелязала огромен ръст в другите продукти на потребителската електроника, особено в смартфоните, където наскоро задмина Apple като втори по големина играч по пазарен дял.
Комбинацията от интелигентни високоговорители и маршрутизатори на Huawei изглежда работи. Миналата година старши изпълнителен директор на компанията заяви пред CNBC, че Huawei търси начин да интегрира гласовата технология в маршрутизаторите си за Wi-Fi.

Samsung и LG пускат 8K телевизори

Роботите вече поемат човешките работни места, но това може да не се окаже толкова лошо


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!