София, ул. Алабин №58

Huawei със стремеж да изпревари Samsung като пазарен дял

Разходете се по някой голям град в Китай и ще видите магазините и рекламите на Huawei навсякъде. Това е така, защото в момента компанията е един от най-големите играчи на смартфони в света, превърнал се в основен претендент на световната сцена.
Китайската технологична компания измести Apple в трети по големина доставчик на смартфони в света по пазарен дял в края на второто тримесечие на годината и постави началото на цел номер едно – понастоящем изместането на Samsung до 2020 г.
„През следващата година ще бъдем много близо до номер едно, може би ще се изравним със Samsung.“, каза Ричард Ю – главен изпълнителен директор на потребителското отделение на Huawei.

В последно време компанията говори за разработване на нашумелите сгъваеми телефони, мобилна технология 5G и очила за увеличена реалност. Но това не винаги е било така. Всъщност, Huawei дори няма собствени смартфони до 2010 г., три години след като Apple дебютира с първия iPhone.
Компанията стана една от най-големите технологични компании в Китай, благодарение на ръста на мобилното мрежово оборудване, и сега е един от най-големите доставчици в света. Той всъщност е бившият ODM, което означава, че той е проектирал и произвеждал устройства за други фирми.
През 2010 г. Huawei пусна първия си смартфон със собствена марка IDEOS, който работи с операционната система Android, и струва около 60 евро (67,50 долара). Компанията се развива стремглаво и през 2018 г. компанията пуска мобилни телефони с оригинални чипове с изкуствен интелект и първите в света функции, струващи над $ 1,000.
Преминаването от ODM към Huawei бе ръководено от Ю, който преди това е работил в бизнес отдела на Huawei, и е станал изпълнителен директор на потребителската група през 2012 г. По това време няколко тенденции са подтикнали Ю да се вълнува от потенциала за Huawei в смартфон индустрията, включително превключването от конвенционални телефони към смартфоните и пристигането на 4G мобилен интернет.
Той решава, че Huawei ще се съсредоточи върху смартфони от висок клас с по-големи батерии и по-големи екрани, които потребителите искат.

AI, сгъваеми екрани

И все пак, Huawei напредна с потребителските продукти. Голяма част от успеха на компанията се дължи не на нови технологии, а на достигането на достъпни цени. Компанията засили конкуренцията, а оттам цените паднаха значително. Например P20 Pro стартира по-рано тази година, има цели 3 обектива и се продава за малко над $ 1,000.
Huawei също така проектира свои собствени чипове с изкуствена интелигентност, които се появяват в смартфоните му, подобно на Apple.
За Ю, AI ще бъде ключова технология, която ще доведе до смартфоните до следващо поколение и ще помогне на компанията да расте в бъдеще.

3 често допускани грешки в C#
Какво означава сделката между Apple и Amazon
 


Да
Не

Регистрирайте се и започнете да учите!